toggle menu

Julkalendern, lucka 2: Det enda ekenslaget

Av Redaktionen, Publicerat för 7 år sedan.

I julkalenderns andra lucka handlar det om en låt från 1980, som fortfarande är såpass närvarande i hammarbyismen att en strof därifrån nyligen prydde Bajen-läktaren i ett länsderby. När U21-derbysegern mot Djurgården firades i omklädningsrummet var det också till den här sången som volymen drogs upp som högst.

 

För att julkalendern ska bli lite mer utmanande och förhoppningsvis mindre förutsägbar än en topp 24-lista över de mest spelade dängorna, så förekommer varje artist endast i en lucka. Detta får således även Lalla Hansson foga sig i. På tolvtummaren “Det svänger om Bajen” från 1980, i läckert grön vinyl, stod Lalla dock för fyra riktiga klassiker: nyinspelningen av “Bajen va’ namnet”, “Hammarby ä’ laget”, den jämförelsevis lite förbisedda “Nacka” – och så “Killarna från Södermannagatan 61”.

 

Snacka om att pränta in mycket i det kollektiva Hammarby-medvetandet på ett bräde. Ett länsderbytifo mot AIK knöt nyligen an till strofen i rubriken, och när Bajen-spelarna firade U21-derbysegern borta mot Djurgården som gav finalplats och i förlängningen guld, så var det låten nedan som pumpades på högst volym i omklädningsrummet och dånade i Stadions katakomber. Vi stannar därmed kvar i trakterna efter lucka 1, som ju utspelade sig en medellång utspark från just Södermannagatan.

 

 

Foto i snurran: Andra sidan på skivan, från hifhistoria.se

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS