(1:0)

Hammarby

Hammarby

Bajen ute ur cupen efter uddamålsförlust i Östersund

Hammarby föll med 1-0 borta mot Östersunds FK och är därmed utslaget ur den här upplagan av Svenska Cupen.

Hammarby bröt en fin svit av att ta sig vidare i cupspelet, efter att jämtarna i Östersunds FK visat sig strået vassare på sin hemmaplan. Matchens enda mål kom redan i den femte minuten, när Curtis Edwards satte en boll i djupled på ÖFK:s högerkant där Fouad Bachirou löpte i djupled. Han satte in ett lågt inspel som Hosam Aiesh mötte och rakade in i mål.

Ytterligare fem minuter senare fick Ögmundur Kristinsson göra sin första räddning när, Johan Bertilsson kom helt fri från höger i straffområdet. “Ömmi” parerade bollen till hörna och ÖFK hade fått blodad tand. Bajen fick aldrig ordning på sitt spel och de rödsvarta fortsatte att göra livet surt för sina gästers försvar. Två minuter efter “Ömmis” räddning borde det också ha stått 2-0 på tavlan. 1-0-skytten Aiesh hittade Edwards, som hockeyassisterat Aieshs mål, fri i straffområdet. Återigen kom inspelet från höger, men Edwards lyckades inte hålla avslutet nere.

Kennedy Bakircioglu fick en kvitteringschans när knappa 20 minuter spelats av matcher. En frispark i favoritposition, då Bjørn Paulsen gjort bort två motståndare och fallit smart, men något mål blev det inte. Allt skottet orsakade var en knockad ÖFK-spelare i muren.

Annars var det bara rödsvart på planen i den första halvleken. Bertilsson fick en ny möjlighet, helt fri med målvakten, efter en halvtimmes spel. Den här gången behövdes dock ingen räddning då skottet gick en bit utanför stolpen.

Till den andra halvleken ville Jakob Michelsen se förändring. Dusan Jajic fick kliva av och ersattes av Richard Magyar. När denne tog plats i backlinjen skickades Paulsen upp offensivt för att möjliggöra ett rakare, längre spel från Hammarby.
Rockaden gav inga mål för Bajen, men jämnade i alla fall ut styrkeförhållandena på planen.

Hammarby inledde den andra halvleken med ny kraft och hade en del anfallsspel även om målchanserna lös med sin frånvaro.
När 20 minuter återstod tvingades Jakob Michelsen till en ny förändring. Pa Dibba fick problem med sina ljumskar och Rômulo ersatte honom på topp.
Brassen kom aldrig till några riktiga lägen och de få halvchanser som skapades var ofta i samband med kalabalik efter fasta situationer. Bland annat hade Richard Magyar en volley som gick tätt över.

Även om det var mest Bajen även under slutet av matchen var Östersund närmast att göra mål. Saman Ghoddos frispelades till vänster, under en rapp ÖFK-kontring, när klockan närmade sig den 90:e minuten. Ghoddos nöp till med ett bra skott mot det bortre krysset som gav en högljudd, besviken suck från läktarplats när den smet utanför. Annars var det de uppåt 200 tillresta grönvita som ägde ljudkulissen fullständigt, trots en motig tillställning på planen.

Några fler mål blev det alltså inte, och när domaren förkunnade att matchen var över kunde Bajen konstatera att årets cupspel slutade med fyra poäng. Östersund tog å sin sida full pott och kan sannolikt se fram emot att få fortsätta cupspelet med hemmafördel i kvartsfinalen.