toggle menu

Julkalendern, lucka 21: Mitt i trängseln sjunger vi vår sång, med en och samma röst

Av Redaktionen, Publicerat för 7 år sedan.

Bara drygt ett kvartal återstår – sedan är det återigen dags att tåga från Medborgarplatsen till arenan för Hammarbys allsvenska hemmapremiär. I dag kl 13 öppnas möjligheten att förnya säsongskortet upp, och vad passar då bättre än en kalenderlucka om våren?

 

Den digra samlingen ”Bajen Forever” från 2001 avslutas med en mäktig hymn. Med intro och outro är ”Vårsång” uppåt åtta minuter lång, och däremellan ryms sång på varsin vers av Magnus Carlson, Eagle-Eye Cherry och Balsam Hellström. Låten är skriven av Magnus band Weeping Willows, som under snart två decennier gått från ett hajpat men nischat band (där pressens lovord alltid innehöll olika variationer av omdömet ”får vuxna män att gråta”), till sin nuvarande status som folkkär orkester.

 

Under den gångna hösten har Carlson inte direkt blivit mindre omhuldad ute i stugorna, i och med sin medverkan i ”Så mycket bättre”, ett program som snarast omvandlades till ”Så mycket Bajen” i hans avsnitt. Där tolkades Söderstadion-sången ”Platsen i mitt hjärta” av Little Jinder. Inte för att det kan uteslutas, och visst fick “Israelsson”-versionen stort genomslag, men det ska ändå mycket till för att en Weeping Willows- eller Magnus Carlson-låt bokstavligen ska bli mer älskad än just ”Vårsång”:

 

 

 

”Vårsång” framfördes även på Bajen Aid 2012 ihop med Stephen Simmonds, Love Antell och Mats Ronander:

 

 

Och så utgjorde låten soundtrack till Hammarby Fotbolls 100-årsfilm i fjol:

 

 

Foto i snurran: Daniel Pero / Hammarby Foto

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS