toggle menu

25. Tim Markström

 Tim Markström var på provträning hos Hammarby under hösten 2012, och fick strax innan årsskiftet kontrakt. Bajen har haft Markström under luppen ganska länge, då han tidigare spelat i Umeå FC och Sandvikens IF. Närmast kommer han dock från FC Fredericia i danska andraligan. Tim har gott om målvakter i den närmaste familjen. Fadern, Anders Markström, vaktade Hammarbys mål i början av 80-talet – och lillebror Jacob är landslagsmeriterad ishockeymålvakt.

Under 2013 fick den välväxte keepern inte speltid i A-laget, och han genomförde därför höstsäsongen på lån hos IK Brage, där det blev 13 Superettan-matcher. Markströms tävlingsdebut i Hammarby-tröjan kom i stället 2014, då han var med och 2-1-besegrade Karlstad BK i Svenska Cupen.

Då det hastigt blev klart med en övergång för Johannes Hopf, gjorde Markström som 28-åring allsvensk debut mot Halmstads BK den 30 juni 2015 – och omgående en viktig frilägesräddning i 2-2-matchen. Samma siffror blev det i Kalmar där Markström också räddade en straff, och sammantaget blev det fem framträdanden i Allsvenskan samt ett i Svenska Cupen under detta år.

Tim stats

Statistik 2024 MATS STA INB UTB MÅLM PASA VARG UTVR
Statistik (karriär) MATS STA INB UTB MÅLM PASA VARG UTVR
Allsvenskan 50

Tim facts
Ålder 37
Position Målvakt
Längd/Vikt 199 CM / 92 KG
Nationalitet Sverige
Moderklubb IK Sätra