toggle menu

20. Amadayia Rennie

Amadayia Rennie blev 2007 framröstad till årets mest värdefulle spelare i Mighty Barrolle hemma i Liberia, och var också lagkapten i U20-landslaget. 2009 värvades han av IF Elfsborg och spelade mest U21-matcher det första året i Sverige, men gjorde ett par A-lagsframträdanden och även A-landslagsdebut året därpå.

Våren 2011 var Rennie utlånad till GAIS och gjorde där sitt första allsvenska mål mot Mjällby AIF. Under sommaren samma år värvades han av Superettan-klubben Degerfors IF, där han under tre säsonger varit tongivande med 13 mål på 71 matcher. Då kontraktet gick ut efter säsongen 2013 skrev han på ett treårsavtal med Hammarby. Rennie spelar oftast högerytter, och är såväl snabb som skicklig på genombrott.

2014 deltog Rennie i alla seriematcher utom två för sin nya klubb, men det blev mest inhopp (16 stycken). I denna roll var Rennie ofta en injektion och effektiviteten var det inget fel på; liberianen hann med sex mål och fyra målgivande passningar på sina 1242 spelminuter – en poäng var tolfte minut imponerar. Men det blev bara tre matcher från start och sex inhopp i Allsvenskan 2015, och i jakt på mer speltid var Rennie under höstsäsongen utlånad till norska SK Brann.

Amadayia stats

Statistik 2024 MATS STA INB UTB MÅLM PASA VARG UTVR
Statistik (karriär) MATS STA INB UTB MÅLM PASA VARG UTVR
Allsvenskan 181

Amadayia facts
Ålder 34
Position Mittfältare
Längd/Vikt 185 CM / 74 KG
Landskamper 4 A, 6 U20
Nationalitet Liberia
Moderklubb LISCR FC