toggle menu

Tre unga nyförvärv för Bajen

Av Redaktionen, Publicerat för 7 år sedan.

Hammarbys damer fortsätter att bygga för framtiden och har tagit in tre unga förmågor till A-laget. Det rör sig om Alma Nygren från Visby-klubben P18 IK, Astrid Larsson från Älta IF och Klara Folkesson från Jitex BK. – Det känns kanon att vi efter en ganska lång och komplicerad process nu är i hamn och har spelarna på plats, säger tränare Olof Unogård. Dessutom ansluter målvakten Ida Karlsson från Bajens egna ungdomsled.

 

Alma Nygren, född 1999, vann skytteligan i Division 1 Södra Svealand, med sina 24 mål för P18 på Gotland. Astrid Larsson, också hon född 1999, startade 23 av 26 matcher för Älta i Elitettan i fjol, och stod för två mål. Klara Folkesson, född 2000, kommer senast från Göteborgsklubben Jitex, även de håller till i Division ett.

 

Olof Unogård säger så här om de tre löftena:
– Astrid har tränat med oss en lång tid nu och har gjort det väldigt bra. Hon stack ut i Elitettan i fjol och har en väldigt spännande framtid framför sig. För Almas och Klaras del har vi fått ihop en väldigt bra helhet, med studier och boende på ett av våra fotbollsgymnasier, samma gymnasium som Astrid studerar vid. Det har varit många personer inblandade i en ganska lång och komplicerad process, så jag vill rikta ett stort tack till dem, och det känns kanon att vi nu är i hamn och har spelarna på plats.

 

En annan ung spelare, som också får dra på sig A-lagströjan kommande säsong, är målvakten Ida Karlsson (född 2001) som kommer från Hammarbys egna led. Ida har redan hunnit med U-landslagsdebuten och spås en lysande framtid av många.

 

– Ida blir överöst av lovord från flera håll och hon har alla möjligheter att bli en riktigt bra målvakt. Sedan ska vi skynda långsamt med Ida, eftersom hon inte ens börjat gymnasiet än och har en viss skadeproblematik med sig i bagaget. Hon får vara med och se och lära med två duktiga målvakter, och kommer säkert visa framfötterna själv också. Det ska bli kul att följa henne, säger Unogård.

 

 

Hammarbys A-trupp i nuläget:

 

Målvakter
1. Emma Holmgren, 20 år
31. Ida Karlsson, 16 år
91. Patricia Kaldoyo, 24 år

 

Backar
2. Julia Ekholm, 21 år
4. Marie Johansson, 21 år
8. Ellen Gibson, 21 år
9. Amanda Johansson, 24 år
20. Helén Eke, 26 år
22. Sejde Abrahamsson, 19 år

 

Mittfältare
3. Klara Folkesson, 17 år
7. Cathrine Dahlström, 24 år
10. Therése Boström, 24 år
11. Elena Sadiku, 24 år
13. Madeleine Tegström, 34 år
14. Anna Oscarsson, 21 år
16. Filippa Angeldahl, 20 år
17. Astrid Larsson, 18 år

 

Forwards
5. Alma Nygren, 18 år
6. Olga Ekblom, 28 år
15. Julia Zigiotti Olme, 20 år
18. Kajsa Sund, 23 år

 

Foto: Bildbyrån/Bildbyrån/Bildbyrån/Idrottsfoto

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS