toggle menu

Fem snabba frågor och svar om Grow Söderort

Av Redaktionen, Publicerat för 7 år sedan.

Bajen Fans projekt Grow Söderort drogs igång sommaren 2013, och arbetet inför 2017 är förstås i full rullning. Hittills under de här åren har BF, tack vare stort stöd från både privatpersoner och företagare, kunnat dela ut 228 säsongskort och över 1000 lösbiljetter till grönvita ungdomar som annars hade haft svårt att ha råd att gå på HIF-matcher. Här berättar Christoffer Abrahamsson från Grow Söderort mer.

 

Christoffer Grow rekt

 

Vad är Grow Söderort?
– Grow Söderort är ett supporterinitiativ som drivs av Bajen Fans och har funnits sen 5 juli 2013. Vi i Bajen Fans vill ta socialt ansvar och upptäckte i och med bytet av arena att det finns många ungdomar som lever i socioekonomiska utanförskap, och som inte har möjligheten att köpa lösbiljetter eller säsongskort. Där och då väcktes idén om att låta grönvita privatpersoner och företag bidra med pengar för att sedan köpa säsongskort åt dessa ungdomar. Vi har hållit på sedan dess och har nu på fyra år delat ut 228 säsongskort och samlat in omkring 230 000 kr, vilket känns lite smått ofattbart.

 

Varför har du personligen valt att engagera dig?
– Jag är kristen och arbetar som präst, så för min del grundar sig mitt engagemang i min kristna tro, som bland annat handlar om att göra världen till en bättre plats. Jag tror att Bajen verkligen är en del av att göra världen bättre och vill hjälpa fler att upptäcka den välkomnande, dynamiska och kärleksfulla gemenskapen som finns i Bajen.

 

Hur har det burit frukt genom åren?
– Grow Söderort har hela tiden utvecklats. Första säsongen delade vi ut säsongskort, andra säsongen började vi med supporterträffar och startade samarbeten med ideella föreningar som LOS Fruängen och Mötesplats Vårberg (MVG), tredje säsongen testade vi Bajenmentorer, alltså äldre bajare som mötte upp yngre bajare och hjälpte dem att komma i kontakt med fler bajare. I och med att det inte riktigt finns något liknande hos något annat lag prövar vi oss fram med vad som behöver göras.

 

Finns det någon prognos för hur det kommer bli i år?
– I år har det varit stor efterfrågan på säsongskort. Vi har höjt insamlingsmålet från 30 000 kronor till 40 000 kronor och hoppas att vi, likt tidigare år, ska uppnå målet. Den senaste veckan har insamlingen kommit igång rejält. Under två dagar fick vi in nästan 10 000 kronor. Så, ännu en gång märker man av att det finns en generositet i de grönvita kretsarna. Gång på gång fascineras jag över allt positivt engagemang som finns i Bajen.

 

Hur gör man om man vill bidra, ekonomiskt eller med sin arbetskraft?
– Vi behöver verkligen alla bidrag, stora som små, och tror att vi tillsammans kommer lyckas samla in omkring 40 000 kronor. De privatpersoner som vill bidra till Grow gör det bäst genom att ge en enskild gåva till Bankgironummer 837-5313, eller genom att Swisha till 123 615 65 82. Oavsett hur folk gör sin inbetalning är det viktigt att man märker den med “Grow Söderort”, så vi vet vart pengarna ska. Vi söker också efter företagare som vill stötta Grow med ca 5000 kr, och finns det något sådant företag kan de maila mig på christoffer@bajenfans.se.

 

Läs mer om Grow Söderorts arbete här!

ANNONSER

Comments

comments