toggle menu

ANNONS

Grönvita hemmapremiärsegrar: Landskrona 2011

Av Redaktionen, Publicerat för 7 år sedan.

Om bara tre dagar drar Bajens herrallsvenska hemmasäsong igång! 30 200 har biljett till söndagens match mot Kalmar FF, och det är alltså färre än 800 plåtar kvar. Se till att säkra din plats på arenan och köp biljett, du med! Inför det efterlängtade slutet på veckan, tittar vi här tillbaka på sköna segrar i våra dagars hemmapremiärer. I dag: Maic Semas förlösande mål 2011, i minut 88 och 93.

 

Få säsonger har definierats så av en match, som den i Hammarbys sista Superettan-omgång 2011, där Sebastian Bojassen ju frälste hela klubben med sitt hörnmål i allra sista stund. Det säger ju sig självt att året inte kännetecknades av någon vidare glamour, när ett mål som innebar att Bajen slapp en trettondeplats i Superettan föranledde sådan eufori. Faktiskt får man gå tillbaka till 1940-talet för att hitta en knaprare säsong, rent resultatmässigt, och det kan vara värt att komma ihåg hur nära i tid detta ändå är.

 

Fast hemmapremiären är också en klassiker, med avgörande på tilläggstid. Hammarby hade förlorat seriepremiären borta mot Assyriska, där Nahir Besara spelat fram till matchens enda pyts. 12 801 fanns ändå på Söderstadions läktare (snittet för seriespelet landade på 7953; mer än bra sett till omständigheterna), och vi fick se Landskrona BoIS anfallare Fredrik Olsson stöta dit 0-1 på en märklig ribbretur redan efter åtta minuter. Det blev en frustrerande tillställning med ett otroligt slut. Maic Sema byttes in i minut 64, och efter att hemvändaren Björn Runström två gånger om varit involverad i förarbetet, slog ”Magic” till – två minuter före full tid, och i tredje tilläggsminuten. Mindre skoj då för ”Randigts” målvakt Mirza Selimović, som just varit matchhjälte och knockades av sin egen mittback, för att vakna upp till en nollpoängare…

 

 

Här köper du biljett till Bajen-KFF på söndag!

 

Foto överst: Bildbyrån

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS