U21: Klar seger mot Örebro på ruggigt Årsta

Av Mattias Jansson, Publicerat för 7 år sedan.

Söndagens vackra premiärväder kom ju tillbaka i kväll, men U21-matchen mot Örebro spelades tidvis i regn, och i konstant kraftig blåst. Hammarby lät sig inte påverkas och bjöd på en fin offensiv, som bar frukt med Dusan Jajics och Marcus Degerlunds mål i andra halvlek, innan Rômulo fastställde 3-0 tidigt i andra halvlek. Bajens skärpa i båda straffområdena skiftade, men segern var aldrig hotad.

Det var två starka elvor som mönstrades, trots helgens A-lagsmatcher. Nog ska det sägas att Bajens uppställning var lite mer meriterad. Bland närkingarnas överåriga spelare fanns målvakten ändå Anton Fagerström, defensive Sebastian Ring – och Maic Sema, som förstås hade fullt upp med att morsa på gamla Årsta-vänner efteråt.

Hammarby ställde upp så här: Markström – S. Persson, Hultin, Degerlund, Solheim – Junior – Khalili, Torsteinbø, Jajic, Bengtsson (45’ Kevin Jarrett) – Rômulo

Och man kopplade också ett tidigt grepp om händelserna. ÖSK stack visserligen emellan med två fräsande distansrökare av lillebror Alfred Ajdarevic i första halvlek, och man fick till ett par hörnor där Tim Markström och hans defensiv kunde freda sig men behövde hjälp av stolpen vid ett tillfälle, men 2-0 speglade ändå händelserna hyggligt bra. Fantasin framåt gav en riklig chansproduktion och målen hade kunnat vara fler. Filmlänkar till några av lägena:

10′ Bengtsson ordnar frispark, farligt vid Jajics lyftning. Dock ingen hörna på det.

15′ Dubbelchans, Khalili och Jajic.

37′ Solheim framme och testar keepern. Junior får därefter för mycket fot under skottet.

40′ Jättechans för Bajen där ett torrt kex sånär styr i egen bur leder till dubbelhörna för Dusan. Vid den andra är Fredrik rätt nära.

Utöver detta hade Rômulo en smart nickskarv till Imad Khalii, som nog var på rätt sida vid friläget, men flaggan kom upp. Och så gjordes det ju två fina grönvita mål i 20:e och 30:e spelminuterna, som du kan se här intill i HTV.

Blåsten höll i sig, men solen tittade fram emellanåt, och värmde tillsammans med Rômulos 3-0-balja (även den med här). I ärlighetens namn är det ett mysterium att ÖSK inte fick betalt med åtminstone ett tröstmål de sista 20 minuterna, när Hammarby slappnade av och såg ut att vara mer intresserat av att vilja in i värmen än att ställa om hemåt. Men i så fall hade 5-1 varit mer rättvisande. Ett par möjligheter från andra halvlek, där bland andra pausinbytte Kevin Jarrett som ersatte Bengtsson var involverad:

70′ Torsteinbø vinkas av här, dessvärre. Fint förarbete av Jarrett och Jajic.

78′ Nära för både Kevin och Imad.

87′ Fint trillande, men keepern hinner ut framför Jajic.