toggle menu

ANNONS

Supporterinfo: AIK borta

Av Jakob Uddeholt, Publicerat för 7 år sedan.

Nu på måndag annandag påsk, klockan 15.00, spelas årets första länsderby och Hammarby har som bekant bortaplan mot AIK. På grund av ombyggnationer är pendeltågstrafiken stängd hela dagen mellan Älvsjö och T-Centralen –gratis  extrabussar sätts in från Gullmarsplan. Här kommer information om detta och mycket annat, för dig som ska se matchen på plats.

 

 

Arena- och biljettinfo

 

Matchstart: 15.00
Entrén öppnar: 13.30
Publikkapacitet
: 48 000

 

Bortasektion: Läktare 1 (nedre etage) på södra kortsidan.
AIK rekommenderar Hammarbyfans som vill sitta att köpa biljett till läktare 2 på södra sidan.

 

Entré läktare 1 södra (nedre etage): Entré Hx
Entré läktare 2 södra (mellanetage): Entré K

 

För de som vill sitta på familjeläktare gäller sektion 305 till 308 på övre etage med entré A som ingång.

Sektion och entré för rörelsehindrade: Rullstol Södra – Biljetter till sektion 101+140 använder entré K.

 

För biljetter på övriga sektioner, kolla biljett och arenakarta strax nedan.

 

Mera arenainformation: www.friendsarena.se

 

Biljettköp: Görs online i förväg via denna länk
.

 

Det går bra att visa upp biljetten både i pappersformat eller i mobilen. Tänk på att ladda ned er biljett i mobilen, ifall det är dålig mottagning i arenaområdet, samt att skärmen på mobilen inte får ha sprickor.

 

friendssektioner

 

 

Till och från Friends Arena

 

Kollektivtrafik:

 

Gratis direktbussar från Gullmarsplan till Friends. Med anledning av att pendeltågstrafiken är stängd mellan Älvsjö och T-Centralen hela dagen, på grund av ombyggnationer, kan inga tåg avgå från Södra Station. Åker du pendeln söderifrån så kommer du alltså endast till Älvsjö, och åker du pendeln från arenan efter matchen så kommer du bara till T-Centralen.

 

Därför sätts gratisbussar in för Hammarbysupportrar för att skapa en så smidig lösning som möjligt.

 

Bussarna avgår från Arenavägen, mellan Gullmarsplans bussterminal och Globens tunnelbanestation. De första bussarna går vid 13.00 och de sista cirka 13.30.

 

Ankomst sker på Kolonnvägen intill Signalbron, som leder direkt till entrén till bortasektionen.

 

Info även från Bajen Fans finns här.

 

Avstigning för de som ändå åker pendeltåg sker som vanligt på Solna Station, med uppgång från den norra uppgången, mot den vita ”målbron”. Sedan går man Kolonnvägen öster om tågspåret, upp via Signalbron, direkt till bortaentrén. Följ skyltar märkta ”Bortasupportrar”. Tillbaka gäller omvänt. Observera att köerna till och från pendeln kan bli extra långa och att byte till tunnelbana måste ske.

 

Se karta här nedan för gångväg.

 

Supportersamling: Hammarbysupportrar samlas på och kring Gullmarsplan, utöver de vanliga ställena på Södermalm.

 

Bilar: Parkering finns framförallt i Mall Of Scandinavia, men med begränsad tillgång. Den stora entrén till gallerian stängs i 20 minuter efter matchslut, vilket begränsar tillgången till garaget. Övriga parkeringsmöjligheter hänvisas till Solna centrum och kringområdena där.

 

friendspromenad

 

 

Service på arenan

 

Mat och dryck: Det finns kiosker i närheten av samtliga sektioner med ett allmänt utbud av mat, snacks och dryck (biran är folköl) som accepterar kort och kontanter. Öppet innan, under och efter match. Carlsberg Bar är stängd vid denna match.

 

Souvenirer: Ingen souvenirförsäljning från Hammarby Fotboll.

 

Rökrutor: Rökrutor finns vid entréer och är öppna i halvlek.

 

Barnvagnsparkering: Tyvärr finns ingen barnvagnsparkering inne på arenan denna match.

 

 

Handikapp och färdtjänst

 

Rullstolsplatser bokas via friendsarena.se, Ticnet 077-170 70 70, Ticnetombud samt Friends Arenas biljettkassa. Biljetten inkluderar en fri ledsagare, resterande köper ordinarie biljetter.

 

Färdtjänst: Färdtjänst och bilar med parkeringstillstånd för rörelsehindrade släpps förbi avspärrningarna via Råsta Strandväg.

 

Färdtjänst som skall lämna vid entrén kör sedan upp via rampen på Friends Arenas norra sida. Klicka här för översiktskarta.

 

 

Säkerhet och trygghet

 

Visitering kan ske vid inpassering. Större paraplyer än de som ryms i en jackficka är inte tillåtna. Kom i tid till arenaområdet, då köer kan uppstå vid inpassering. Vid arrangemanget bemannar AIK, Hammarby samt Friends Arena med värdar som arbetar med service och trygghet för våra åskådare. Följ deras anvisningar och sök gärna upp en värd om ni känner er osäkra på något sätt.

 

Det finns även läkare och sjuk- och brandskyddsgrupper på plats på arenan om en olycka eller sjukdom skulle uppstå. Behöver ni akut hjälp kontakta omedelbart en publikvärld som hjälper er att komma i kontakt med sjukvård. Arenan har dessutom 15 stycken hjärtstartare.

 

 

Tack, uppmaning, kontaktinfo – och handboll

 

Vi ber publiken om att respektera varandra och spelet på planen.

 

Hammarby Fotboll uppmanar Hammarbysupportrar att visa omtanke om andra supportrar och personal och ta hand om varandra. Vi är medvetna om att det är många känslor i luften, samtidigt som det är många supportrar på plats, med mycket trängsel som följd.

 

Vi vill tacka för visad hänsyn kring bangers vid hemmapremiären. Vid ett par tidigare matcher har dock inkastade bangers utsatt både publik, personal och spelet på planen för risker. Detta är oacceptabelt och Hammarby Fotboll jobbar tillsammans med supportergrupper för att stävja detta. Utöver det finns några andra ageranden som vi arbetar för att minimera och ber om hjälp med att stävja, såsom:

 

– andra inkastade föremål
– okontrollerad pyroteknik
– bråk på och utanför arena

 

Matchen kan komma att brytas närhelst det bedöms finnas fara för spelare, publik eller personal.

 

Hammarby Fotboll på plats: På plats för er service och för att bidra till en positiv stämning har Hammarby Fotboll publikvärdar, ordningsvakter och två stycken SLO:er.

 

Framtida förbättringar: Vi arbetar ständigt med att förbättra förutsättningarna för Hammarbyfans som åker på bortamatch, vilket gäller allt från förhållande på arenorna och Hammarby Fotbolls närvaro till bemötande från polis, med mera. För att veta vad vi kan förbättra, är det viktigt att du som supporter hör av dig. Har du synpunkter och/eller idéer från detta besök, är du välkommen att höra av dig till SLO Jakob Uddeholt: jakob.uddeholt@hammarbyfotboll.se eller ta kontakt innan/på/efter match.

 

Kontakt till SLO på matchdag 0723122422. Kontakt innan matchdag: jakob.uddeholt@hammarbyfotboll.se

 

Handbollskval efter fotbollen: Till sist: Hammarbys handbollsherrar spelar på måndagskvällen kval mot Amo, för att hålla sig kvar i Handbollsligan, med avkast 19.00 i Eriksdalshallen. Smält dina upplevelser från fotbollsmatchen mot AIK, oavsett hur den slutar, och sjung samtidigt fram Bajen till seger tillsammans med tusentals grönvita vänner. Mer om kvalet hittar du hos Hammarby Handboll.

 

 

Foto överst: Bildbyrån

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS