Bajen pressade mästarna i hemmapremiären

Av Eva Fransson, Publicerat för 7 år sedan.

Hammarby mötte de regerande svenska mästarna Linköpings FC i sin hemmapremiär på Tele2 Arena i dag, inför 683 åskådare. Matchen slutade 3-1 till bortalaget efter att de lett med 1-0 i paus. Bajens första mål för säsongen gjordes av Julia Zigiotti.

I första halvlek var det skillnad på lagen. Linköping hade bollen mycket medan Hammarby var stressade och blev av med bollen väldigt snabbt. Redan i den 13:e minuten gjorde Marija Banusic 1-0 till mästarna. Efter ett inkast på sin högersida sågade man sig igenom hemmaförsvaret. Banusic var sist på bollen och lade in bollen i mål sidan om Emma Holmgren i hemmamålet.

Ju längre halvleken gick desto mer hade Linköping bollen. Ändå skapade de inte så många målchanser med tanke på bollinnehavet. Den farligaste chansen var ett skott i ribban av Tove Almqvist. Trots 11-2 i avslut i första halvleken för Linköping och 5-0 på mål stod det ändå bara 1-0 till mästarna i paus.

Inför andra halvlek gjorde Hammarby två byten. Madeleine Tegström och Alma Nygren gick ut och Kajsa Sund och Frida Sjöberg kom in på plan. Zigiotti flyttade ner på mittfältet medan Kajsa och Frida tog platserna som forwards.

I 53:e minuten fick Linköping en frispark precis utanför straffområdeslinjen men Marija Banusic fick ingen vidare träff på bollen och det blev ganska ofarligt. Några minuter senare i den 55:e minuten gjorde hon istället mål efter att ha fått stå ganska ensam i straffområdet och fintat bort försvararna kunde hon enkelt lägga in bollen i mål mot en chanslös Holmgren.

När det gått en timme fick Zigiotti hemmalagets bästa målchans då hon tog sig förbi målvakten och sköt men bollen räddades av försvarare till hörna. Vänsterhörnan från Filippa Angeldahl gick till Zigiotti som efter ett par försök fick in bollen i mål. Målnollan var spräckt och det var bara ett mål upp. Målet gav hemmalaget mod och de jämnade ut spelet, men de kom inte närmre än 1-2. Istället gjorde Linköping 3-1 efter ett självmål i en tilltrasslad situation. Precis innan målet hade Lisa Lantz, Linköping ett skott i stolpen.

Matchfakta följer, men finns delvis här sålänge.

Nästa match är mot KIF Örebro på Behrn Arena på fredag 19.00. I nästa hemmamatch tar Bajen emot Piteå IF, söndagen den 7 maj, klockan 18.00 på Zinkensdamms IP. Här köper du biljett!