toggle menu

Motståndarkollen: Kristianstads DFF

Av Eva Fransson, Publicerat för 7 år sedan.

Kampen mellan Hammarby och Skåne fortsätter. Bajen åker till Vilans IP i Kristianstad för att möta hemmalaget KDFF som inför matchen parkerar på sista plats i serien. Det är dock jämnt i tabellen och tre poäng i matchen skulle göra att man plötsligt är i mitten.

 

Damfotbollen i Kristianstadsområdet började i Wä. Klubben hette länge Wä IF men 1998 gick Kristianstad och Wä ihop och blev Kristianstad/Wä. 2006 bytte klubben namn till Kristianstads Damfotbollsförening. I år gör klubben sin 25:e säsong i den högsta serien (Wäs säsonger inräknat)

 

Alla elitklubbarna i Kristianstad är med i ett samarbete som heter den orangea staden, även KDFF som numera spelar i orange istället för rött som tidigare. Just ekonomin har varit i fokus för klubben de senaste åren. De klarade till slut elitlicensen förra säsongen och spelar alltså fortfarande i Damallsvenskan. Platsen i högsta serien blev klar först i den sista omgången då Umeå IK besegrades hemma på Vilans IP, på en väldigt dålig gräsmatta. Det blev en 10:e plats.

 

2009 blev Elisabet Gunnarsdottir tränare för damlaget, något som hon fortfarande är. Den bästa säsongen de gjort med Gunnarsdottir som tränare var 2014 då det blev en femteplats i serien och silver i Svenska Cupen. Då fanns bland annat Hedvig Lindahl och Maija Banusic i laget.

Andra stjärnor som spelat i klubben är Malin Andersson (Malmö FF och landslaget) och Nilla Fischer nu i Wolfsburg och landslaget.

 

I årets serie har det hittills inte gått så bra. Laget inledde med att förlora Skånederbyt mot Vittsjö med 0-1. Därefter blev det samma siffror borta mot KIF Örebro. I den tredje omgången vann man Skånederbyt mot LB07 med 3-0 på hemmaplan. Sedan har det blivit två förluster med 1-2, mot Linköping och i senaste matchen mot Djurgården. Det gör att man ligger sist i en mycket jämn tabell där en seger gör att man hoppar upp många platser i serien.

 

 

Inför säsongen 2017

 

In: Rita Chikwelu (Umeå IK), My Linderholm (Kullabygdens DFF), Hanna Sandström (Umeå IK), Rebecka Holm (FC Rosengård), Tine Schryvers (Vålerenga), Ogonna Chukwudi (KIF Örebro), Becky Edwards (Orlando Pride), Sanna Nilsson (Eskilsminne),

 

Ut: Erica Ekelund (slutar), Nellie Karlsson (Växjö DFF), Elin Karlsson (Växjö DFF), Jenny Danielsson (Sporting Huelva), Lisa Karlsson (Växjö DFF), Stina Lykke Petersen (KoldingQ), Johanna Rasmussen (Linköpings FC), Ida Guehai (Levante UD),

 

 

Matcher i Damallsvenskan 2017

 

Kristianstad-Vittsjö 0-1
KIF Örebro-Kristianstad 1-0
LB07-Kristianstad 0-3
Kristianstad-Linköping 1-2
Djurgården-Kristianstad 2-1

 

 

Skytteligan

 

Amanda Edgren 3
Rita Chikwelu 1
Therese Ivarsson 1

 

 

Tidigare möten, Kristianstads DFF-Hammarby

 

2009-10-31 Kristianstad-Hammarby 3-1, Damallsvenskan
Mål KDFF: Susanne Moberg 2, Sofie Andersson
Mål HIF: Nazanin Vaseghpanah
Publik: 582

 

2010-06-05 Kristianstad-Hammarby 0-1, Damallsvenskan
Mål HIF: Tempest-Marie Norlin
Publik: 1019

 

2011-06-04 Kristianstad-Hammarby 3-0, Damallsvenskan
Mål KDFF: Margret Vidarsdottir, Susanne Moberg, Mia Carlsson
Publik: 523

 

2015-09-05 Kristianstad-Hammarby 1-0, Damallsvenskan
Mål KDFF: Ida Rebecca Guehai
Publik: 180

 

 

Foto, kampfyllt i mötet 2010, innan KDFF blev orange: Bildbyrån

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS