Andra raka bortapoängen och nollan för Bajen

Av Eva Fransson, Publicerat för 7 år sedan.

På Vilans IP i Kristianstad spelade hemmalaget och Bajen 0-0 inför 478 åskådare. KDFF skapade mest och flest lägen, men Bajens kapten Olga Ekblom hade den bästa chansen, ett friläge där hemmamålvakten Brett Maron räddade med en fotparad. Madeleine Tegström, som noterades för sin 150:e allsvenska match, prickade dessutom ribban. Ändå en ny skön bortapoäng alltså, efter Emma Holmgren andra raka nolla.

Hammarby kom till spel med Helén Eke som vänsterback istället för skadade Amanda Johansson. Laget hade bara tre utespelare med sig som avbytare. Matchen började med mycket slarv och långbollar.

Amanda Edgren i Kristianstad tog första avslutet efter att ha tagit sig förbi en hammarbyare. Skottet räddades av Emma Holmgren som visade att hon är en riktigt bra målvakt redan nu som 19-åring.

Två minuter senare – i den 13:e minuten kom matchens bästa chans. Olga Ekblom sprang igenom hemmaförsvaret och kunde avsluta trots att hon jagades av tre hemmaspelare. Avslutet räddades dock av målvakten Maron som gjorde en bra fotparad.

I den 25:e minuten fick Mia Carlsson i hemmalaget en chans från ganska nära håll, men åter igen visade Holmgren hur bra hon är i målet. Madeleine Tegström fick kort därpå till ett bra skott efter en passning från Alexandra Lindberg. Tyvärr gick skottet i övre delen av ribban och ut till inspark istället. Innan det blev paus fick hemmalaget en frispark som slogs in mot målet. Mia Carlsson i hemmalaget var nära att få till en touch som hade kunnat ställa Holmgren, men missade bollen som istället damp ner precis framför Holmgren, som fick händerna på bollen.

Det var Kristianstad som hade det mesta av spelet i första halvlek och skapade de flesta chanserna. Så började även andra halvlek. Efter knappa tio minuter av den andra halvleken fick Sif Atladottir en chans att göra mål på nick, men även den gången nickade Holmgren som var dagens bästa spelare i grönvitt.

I den 56:e minuten gjorde Hammarby ett dubbelbyte. Helén Eke och Julia Zigiotti gick ut och in kom Julia Ekholm och Kajsa Sund. Ekholm gjorde sina första minuter i årets serie i och med inhoppet.

Hammarby hade en del anfall, men det blev inte farligare än hörnor och ett distansskott från Filippa Angeldahl i den 67:e minuten. Den i grönvitt som skapade mest och var mest offensiv var Anna Oskarsson på sin högerkant.

Matchens sista chans fick Rita Chikwelu i hemmalaget, men avslutet på Amanda Edgrens högerinlägg gick utanför och matchen blev mållös.

Det här vara den andra matchen utan förlust och med fyra poäng på de två senaste matcherna ligger nu Hammarby på en tionde plats i en mycket jämn och lite haltande tabell. Laget har fem poäng. Redan på torsdag är det dags för en ny hemmamatch när det andra Malmölaget LB07 kommer till Zinken för ett nykomlingsmöte. Köp biljett här!