U21: Förlust i SM-finalreprisen

Av Mattias Jansson, Publicerat för 7 år sedan.

U21-serien gick i eftermiddags in i sin andra hälft, med ett toppmöte – tvåan Bajen mot trean Brommapojkarna. Det blev västerortsgästerna som tog hem segern, och två snabba mål med tiotalet minuter till paus avgjorde. Hammarby var visserligen bättre i andra och Imad Khalili gjorde 1-2 på straff sedan Leo Bengtsson fällts, men kort därpå fick även BP straff, och punkterade tillställningen.

BP kom till soldränkta Årsta IP med en lite mer A-betonad trupp, men då det handlade om just BP, så betydde det inte nödvändigtvis ett äldre manskap än Bajens. En ganska välspelad första fjärdedel av matchen bjöd på ett knippe farligheter: Luca Gerbino Polo sköt tätt utanför i öppet vänsterläge, Samuel Persson och Elias Durmaz kombinerade sig fram längs sin högerkant innan Imad Khalili sköt över, och Samuel valde att gå på eget avslut vid det vassaste läget i 24:e (som du kan se här).

Målen gjorde dock de rödsvarta. Gerbino Polo, den italienske 29-åringen som gjorde 25 mål för Akropolis i fjol och nyligen satte sitt första för Superettans dominant hittills, höll sig framme vid Jacob Ortmarks inspel från höger och satte säkert 0-1 invid Tim Markströms stolpe i 33:e. Kort därpå uppstod en märklig situation som gav 0-2. BP-bollvinsten på mittfältet när Marcus Degerlund blev överpojkad var sin sak, men sedan kunde Jack Lahne sprinta igenom och sätta dit 0-2 mot ett Bajen-försvar som stannat av eftersom offsideflaggan kommit upp; huvuddomaren höll alltså inte med.

I paus ersattes Durmaz och Abiel Sequar av Marcus Mitander och David Nilsson. Den senare öppnade bra på innermittfältet och samarbetet med Khalili just efter att andra halvlek blåsts igång var nära att resultera, men Imad sköt åter över, dock tätt i detta läge. BP-omställningarna var genomgående giftiga även om Hammarby hade ett klart grepp om spelet. Med halvtimmen kvar avslutade Ortmark från nära håll, och tvingade Markström till en vass reflexparad.

I minut 77 ledde Leo Bengtssons löpning till straff, då han gjordes ner av Jacob Stensson, och Imad var säker från elva meter (sekvenserna kan du se nedan). Målskytten hämtade bestämt bollen och Bajen såg ut att ha BP i gungning, men bara tre minuter senare fick bortalaget en mer tveksamt dömd straff med sig. Tim protesterade så pass att han varnades, och kunde heller inte mota Djurgården-lånade Besard Sabovics straffavslut. HIF fortsatte att gå för en upphämtning, men utan att få till någon ytterligare reducering. Ett mål för stor var möjligen BP-vinsten, sett till händelserna, men samtidigt hade man ett chansövertag.