Unogård om 1-2 mot LB07: "Inte tillräckligt skarpa"

Av Redaktionen, Publicerat för 7 år sedan.

Hammarby föll med 1-2 (0-2) i himmelsfärdsdagens damallsvenska hemmamatch mot LB07. – Efter 0-1 tappar vi initiativet helt och hållet. Följande 25 minuter är de sämsta vi spelat i år. I andra halvlek är vi mer att känna igen, men inte tillräckligt skarpa i sista passningen eller i avsluten, summerar Bajens tränare Olof Unogård förlusten.

Unogårds syn på matchen:
– Första kvarten har vi ett väldigt stort bollinnehav men har svårt att omvandla vårt spelövertag i målchanser. Deras ledningsmål kommer från ingenstans i den 20:e minuten och efter det tappar vi initiativet helt och hållet. Följande 25 minuter är de sämsta vi spelat i år. 0-2 kommer därför inte helt ologiskt, i den 39:e minuten, även om LB också har svårt att komma till målchanser.

– I andra halvlek är vi mer att känna igen och återtar initiativet. Vi får reduceringen redan efter fyra minuter och kan sedan trycka på i vår forcering, ett väldigt offensivt balanserat lag. Vi skapar tillräckligt många chanser för att kvittera, men är inte tillräckligt skarpa i sista passningen eller i avsluten för att få bollen i mål.

Arkivfoto: Bildbyrån