toggle menu

ANNONS

Köp Supportrarnas Matchprograms nr 150 mot DIF!

Av Redaktionen, Publicerat för 7 år sedan.

Utgivningen vid söndagens möte med Djurgården innebär att Supportrarnas Matchprogram ges ut för 150:e gången. Vi lyfter på hatten, rekommenderar som vanligt ett köp av Sveriges klart vassaste matchprogram och låter redaktör Magnus Hagström berätta om jubileet och innehållet denna gång. För 30 kronor får du här en intervju med Arnór Smárason, en historisk titt på “kampen om Söder” mot Reymersholms IK, Özcan Melkemichels bästa Bajenminnen – och mycket mer.

 

– Ja, vi har hållit på med detta i tio år nu. Det trodde vi inte när vi drog i gång det första åttasidiga programmet inför premiären 2008 mot GIF Sundsvall, säger Magnus Hagström, redaktör för Supportrarnas Matchprogram.

 

Sedan dess har programmet stadigt utvecklats både sett till volym och innehåll. För närvarande är det 32 sidor tjockt och har två år i följd vunnit sajten Programkollens årliga ranking av allsvenska programmen.  Den här veckan uppmärksammar också Svensk Elitfotboll supporterkraften bakom Bajens matchprogram i en artikel som hittas här.

 

Programmet mot Djurgården bjuder på en bra intervju med en av de senaste årens derbykungar, Arnór Smárason. Han får ju denna gång en lite annorlunda roll – vilket han berättar om i en innehållsrik intervju med spännvidd från derbyuppladdning till LP-musik, via golfresultat och den klädbutik han driver tillsammans med en kompis på Island. Annat roligt i innehållet är den historiska serien som denna gång behandlar ”kampen om Söder”. På 1930-talet var Reymersholms IK en allvarlig utmanare till Hammarby om att vara nummer ett på Söder. Matchprogrammets historiker berättar om en epok där Reymers var allsvenskt i fotboll, bandy och ishockey och hade slagläge gentemot Hammarby.

 

– Jag vill också framhålla intervjun med bortatränaren Özcan Melkemichel och vårt snack med damlagets lagkapten Olga Ekblom inför deras derby mot Djurgården senare i juni. Özcan har onekligen karisma och pratar gärna, vi fick till exempel hans bästa Bajenminnen, som inkluderar tiden då han var frisör i Årsta och klippte Hammarbyspelare.

 

Programmet köper du av säljarna utanför arenan. 30 kronor, kontant eller med hjälp av Swish-numret 1234 1817 98.

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS