toggle menu

U19: Hammarby föll i Åtvidaberg

Av Redaktionen, Publicerat för 7 år sedan.

U19-laget åkte i dag på sin första serieförlust för året på Kopparvallen. 1-0 från första halvlek blev 2-0 för ÅFF i mitten av den andra. I slutminuterna hämtade Bajen ändå upp tvåmålsunderläget, efter straffmål av Samouil Izountouemoi och kvittering av David Alm i 90:e. Dessutom drog ÅFF i samma veva på sig två röda kort. Ändå kunde man alltså avgöra, i femte tilläggsminuten. – Vilken emotionell karusell, säger tränare Klebér Saarenpää.

 

Klebér Saarenpää om matchen:
– Årets första serieförlust, och vilken emotionell karusell. Vi har en av våra sämre dagar rent tekniskt under perfekta förhållanden. Backlinjen ger bort fem hundraprocentiga chanser och frilägen, plus att ÅFF spelar sig till en hel del lägen också. Vi fightas och försöker, men tappar formationen i laget stundtals. Det som dräper oss är alla enkla fel vi gör, som suger musten ur oss och matchen tippar över till deras fördel i för långa perioder. Vi ska ligga under med fler än ett mål i halvtid, egentligen. Tomas Wåhlin i målet storspelar och har mycket att göra.

 

– Vid ställningen 2-0 får vi straff i 86:e minuten, samtidigt som Åtvidaberg får sin första utvisning utvisning. I 90:e gör vi 2-2 och “Åtvid” drar på sig ännu utvisning. Med två man mer och momentum, så släpper vi in 3-2 på en kantfrispark i 95:e. Ridå ner. Summa summarum, detta hade varit ett fantastiskt verktyg att använda. Mentalt starka, comeback, aldrig ge upp och så vidare – om vi lyckats få 2-2. Men vi förtjänade inte poäng i dag, helt enkelt. Alla försökte, men vi räckte inte till. Kämpa!

 

Statistik, ÅFF-HIF 3-2 (1-0):
Avslut totalt 17-19 (9-6)
Avslut på mål 11-8 (7-3)
Frisparkar för 8-13 (3-6)
Offsidelöpningar 2-1 (1-1)
Hörnor 6-4 (4-0)
Gula kort 6-1 (i.u.-0); Izountouemoi
Röda kort 2-0 (0-0)

 

Ytterligare matchfakta följer.

 

Foto: Samir Benhajji

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS