toggle menu

Fotbollskoden uppmärksammas internationellt

Av Redaktionen, Publicerat för 7 år sedan.

För en dryg månad sedan presenterades det klubböverskridande initiativet Fotbollskoden av Hammarby, AIK och Djurgården. Nu uppmärksammas Fotbollskoden av brittiska The Guardian, vars artikel om Stockholmsklubbarnas initiativ fått stor spridning. Bland annat uppmärksammas det av engelska fotbollslegendaren Gary Linaker.

Fotbollskoden har som syfte att öka medvetenheten bland föräldrar hur överengagemang påverkar deras barn och deras förhållande till fotbollen. Initiativet till Fotbollskoden togs efter att det framkommit att åtta av tio fotbollsföräldrar upplever problem med föräldrar som högljutt kritiserar domare och  ledare, och som lägger för stor press på sina barn. Samma undersökning, som gjorts av SSI på uppdrag av Hammarbys samarbetspartner Volkswagen, visar att en av tre barn övervägt att sluta med fotbollen av samma anledningar.
Med Fotbollskoden vill Stockholmsklubbarna lägga fokus på glädjen i att spela fotboll.

På måndagen publicerade alltså The Guardian en artikel om Stockholmsklubbarnas intiativ, vilken fick stor spridning på sociala medier, har resulterat i många lovord från sport- och fotbollsengagerade runt om i världen. Bland andra Gary Lineker uppmärksammar artikeln.

Artikeln i The Guardian hittar du här

Läs mer om Fotbollskoden här

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS