toggle menu

Unogård: "Fruktansvärt surt men inte helt orättvist"

Av Redaktionen, Publicerat för 7 år sedan.

Hammarby mötte, efter 0-0 i Limhamn, Damallsvenskans tabellfyra för andra bortamatchen på raken när Djurgården stod för motståndet på Olympiastadion. Den här gången blev det ingen Bajen-poäng – DIF vann även säsongens andra derby. – Inte helt orättvist, men olyckligt att de gör målet när det står och väger, säger HIF-tränaren Olof Unogård.

 

Unogård summerar kvällens bortaderby så här:
– Derbyn brukar innebära mycket kamp och lite skönspel, och det är väl en passande beskrivning även för denna match. Djurgården öppnar bäst och det tar oss en kvart innan vi hittar in någorlunda i matchbilden. Vi har en nick i ribban, men i övrigt är det Djurgården som är det bättre laget i första halvlek.

 

– I inledningen av andra är det vi som är bättre och denna gång har vi en nick som rensas bort på mållinjen. Efter det öppnar matchbilden upp sig igen och initiativet står och väger. Olyckligt för oss är att det är då målet kommer. Efter det gör vi vad vi kan från sidan, för att få till en forcering, men vi är för slarviga i vårt passningsspel för att skapa det riktiga trycket. På det stora hela en fruktansvärt sur förlust, men inte en helt orättvis sådan.

 

Foto: Bildbyrån

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS