toggle menu

Klebér om förlusten mot Ajax – "Kvalitén tar ut sin rätt"

Av Redaktionen, Publicerat för 6 år sedan.

Hammarbys U19-killar bjöd på bra motstånd i den första halvleken, när Ajax stod för motståndet på Tele2 Arena, där 1712 fanns på plats. Men efter paus kunde holländarna, genom två snabba bortamål av Jurgen Ekkelenkamp, göra utgångsläget tufft för Bajen. De grönvita kunde sedan inte hålla emot i omställningarna och matchen slutade 0-4, – En bra första halvlek, men kvalitén tar ut sin rätt i andra, säger Klebér Saarenpää.

 

Saarenpää om matchen:
– En bra första halvlek, men kvalitén tar ut sin rätt i andra, där vi blir trötta och gör ännu fler misstag. Vi får liksom inte riktigt vila med boll. Samtidigt har vi en period den första kvarten, där vi blir lite långa och öppnar upp den mellanytan framför backlinjen där de får komma in lite väl mycket, och straffar oss genom det.

 

– Vi tappar boll i fel lägen; det är omställningsmål där vi blir trötta och börjar ta felbeslut, och inte orkar hålla oss till matchplanen. Surt nu, men det handlar om att dra lärdom. Spelarna ska vara ödmjuka – de tycker att de gör bra första 45 och att de är med, men det är små nyanser som gör stor skillnad nästa 45. En match spelas över 90 minuter och det måste de ha med sig, till en ny tuff utmaning om tre veckor nere i Amsterdam.

 

Statistik, HIF-Ajax 0-4 (0-0):
Avslut totalt 4-16 (2-4)
På mål 2-8 (1-2)
Frisparkar för 13-9 (6-7)
Offside 4-4 (3-2)
Hörnor 0-6 (0-3)
Gula kort 0-1 (0-0)
Publik 1712

 

Ytterligare matchfakta finns här. Matchrapport följer.

 

Foto: Peter Jonsson

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS