toggle menu

ANNONS

Supporterinfo: AIK borta

Av Jakob Uddeholt, Publicerat för 6 år sedan.

Hammarby Fotboll hälsar tillsammans med arrangören AIK Fotboll alla Hammarbyfans välkomna till toppmötet på Friends Arena i Solna som spelas söndagen den 23 september 15.00. Matchen är slutsåld och det kommer att vara mycket folk på plats i arenaområdet så vi rekommenderar att ni är ute i mycket god tid för att undvika eventuella köer. Nedan följer viktig information för att underlätta ert besök på derbyt.

 

 

Rekommenderad färdväg

För Hammarbysupportrar går gratis direktbussar från Gullmarsplan till Friends Arena. Avgångstid 13.30 från Arenavägen. Dessa går sedan tillbaka efter matchen, med avgångsplats från Kolonnvägen.

 

OBS: Vi uppmanar alla att inte sätta upp stickers eller utföra annars skadegörelse, om det ska vara möjligt i fortsättningen att organisera liknande service.

 

 

bussinfoaik

 

 

Extra insatt pendeltåg går 13.28 från Södra Station till Solna station. Detta går direkt till Solna, utan att stanna på stationer mellan.
Det finns även supporteruppmaning om tågavgång 13.37. Vid ankomst till Solna, gå Kolonnvägen och över Signalbron direkt till Hammarbys entré.

 

OBS: Vi uppmanar alla att inte sätta upp stickers eller utföra annars skadegörelse, om det ska vara möjligt i fortsättningen att organisera liknande service.

 

 

Färdtjänst

 

Färdtjänst och bilar med parkeringstillstånd för rörelsehindrade släpps förbi avspärrningarna via den norra rampen och entré Gx. För Hammarbysupportrar med färdtjänst så kan avsläpp ske vid Quality Hotel Friends Arena.

 

 

Bussar och bilparkering

 

Chartrade supporterbussar med Hammarbysupportrar uppmanas att parkera vid Kolonnvägen öster om Solna station. Därefter går man över Signalbron, samma väg som övriga Hammarbysupportrar.

 

Det kommer att finnas parkeringsmöjligheter i Mall of Scandinavias parkeringsgarage, men observera den begränsade tillgången samt att den stora entrén till köpcentret från Friends Arena kommer att stängas efter matchslut vilket begränsar även tillgängligheten något. Övriga parkeringsmöjligheter hänvisas till Solna centrum och kringområden. Vi rekommenderar dock att ni ställer bilen hemma.

 

 

Taxi

 

Taxibilar kommer att finnas på Evenemangsgatan.

 

 

Entréer

 

Derbyn lockar alltid många åskådare och det kommer att innebära mycket folk i rörelse till arenaområdet. Det är dessutom tidig avspark så vår uppmaning är att komma i god tid till matchen för att undvika köer.

 

Alla Hammarbysupportrar på den södra sidan av arenan, oavsett vilken läktare, kommer att gå in vid det sydöstra hörnet av arenan.

 

 

Läktare 1

 

Södra (Hammarbyklacken) – Biljetter till 101-103 samt 138-140 använder entré Hx.
Rullstol Östra – Biljetter till sektion 110-112 använder entré Gx.
Rullstol Södra – Biljetter till sektion 101+140 använder entré Hx.
Östra – Biljetter till sektion 107-115 använder entré G.
Västra – Biljetter till sektion 126-134 använder entré C

 

 

Läktare 2

 

För Hammarbysupportrar på sektionerna 201-207 och 236-240 används entré Kx.

 

 

Läktare 3

 

Samtliga Hammarbysupportrar som har biljett till läktare 3 kan använda entrén vid trapphuset till höger om entré Hx.

 

 

bussankomstaik

 

 

aiksupp2

 

 

Biljetter

 

Slutsålt på hela arenan. Biljettkassan på Friends Arena är under matchdagen öppen endast för information, från 10.00 till 15.45.

 

Det går bra att visa upp biljetten både i pappersformat eller i mobilen.
Har du en e-biljett? Skriv gärna ut biljetten eller ladda ner den som PDF i din telefon. OBS: Undvik att ta en print screen/skärmkopia av biljetten i mobilen då det försämrar kvaliteten på bilden och gör det svårt att skanna. Glöm inte att dra upp ljusstyrkan på din skärm innan du skannar biljetten då det är enklare att läsa av den om skärmen är ljus.

 

 

Säkerhet och service på arenan

 

Visitering kan ske vid inpassering. Större paraplyer än de som ryms i en jackficka är inte tillåtna. Kom i tid till arenaområdet då det kommer vara köer vid inpassering. På arrangemanget bemannar AIK Fotboll, Hammarby Fotboll samt Friends Arena med värdar som arbetar med service och trygghet för våra åskådare. Följ deras anvisningar och sök gärna upp en värd om ni känner er osäkra på något sätt.

 

Det finns även läkare samt sjuk- och brandskyddsgrupper på plats på Friends Arena om en olycka eller sjukdom skulle uppstå. Behöver ni akut hjälp, kontakta omedelbart en publikvärld som hjälper er att komma i kontakt med sjukvård. Arenan har dessutom 15 stycken hjärtstartare.

 

 

Mat och dryck

 

Det finns kiosker i närheten av samtliga sektioner med ett allmänt utbud av mat, snacks och dryck (folköl) som endast accepterar kort.

 

 

Rökrutor

 

Rökrutor finns vid följande entréer och öppnar i halvlek:
Hx läktare 1 och Kx läktare 2.
Läktare 3 entré A, D.

 

 

Efter matchen

 

Hammarbysupportrar tar med fördel samma väg efter matchen som före, det vill säga med abonnerade bussar som avgår från Kolonnvägen, direkt tillbaka till Gullmarsplan. I övrigt rekommenderas Hammarbysupportrar till pendeltåg och AIK-supportrar till tunnelbana.

 

Entrén till Mall of Scandinavia från Friends Arena kommer efter matchen av säkerhetsskäl att vara stängd i cirka 20 minuter. Det innebär att tillgängligheten till parkeringsgaraget under denna tid kommer att vara begränsad. Vi uppmanar publiken att följa de rekommenderade färdvägarna enligt ovan.

 

 

Vi önskar alla välkomna till söndagens fotbollsmatch!

 

 

För frågor om informationen:
john.skarlund@aikfotboll.se
jakob.uddeholt@hammarbyfotboll.se

 

 

Foto: Bildbyrån

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS