toggle menu

Isak om cupgenrepet – "Ett jättebra test"

Av Redaktionen, Publicerat för 5 år sedan.

Det blev en 1-2-förlust i säsongens andra träningsmatch, men Hammarbys huvudtränare Isak Dahlin ser tillbaka på en godkänd insats där han är nöjd med lagets andra halvlek:

 

– Ett på förhand tufft test som också visade sig bli precis det. Ett bollskickligt Eskilstuna drar upp ett högt tempo och vi har problem med att de överbelastar kanterna med sina wingers och gör att vi hela tiden måste välja mellan dåliga alternativ i vårt förvarsspel. 0-1 kommer lite ologiskt efter vi stått emot första kvarten och vi har efter det svårt att få kontroll i vårt anfallsspel och får jobba väldigt mycket utan boll, dock utan att släppa till särskilt mycket. 0-2 är också en produkt av ett mindre lyckat försvarsspel från vår sida och där är Eskilstuna skickliga på att straffa oss.

 

– Vi justerar en del saker i paus och kommer ut i andra med bra energi. Tyvärr får Merlinda en hjärnskakning tidigt i andra och vi tvingas spela med en spelare mindre i över fem minuter vilket skapar en böljande matchbild som vi sedan efter bytet har svårt att ta kontroll över. Dock är arbetsinsatsen i andra halvlek väldigt bra med fler spelare som arbetar hårdare och har fler maximala aktioner, vilket också gör att när vi kan vara tekniskt skickliga i vårt passningspel och får jättebra möjligheter att ställa om på Eskilstuna, något som också leder till reduceringen.

 

– Sedan ska vi vara ärliga och säga att Eskilstuna skapar en hel del situationer i vår box där vi dock försvarar oss bra med våra mittbackar och målvakt, men vi har också möjligheter att skapa fler målchanser med lite bättre beslut eller skickligare tekniskt utförande.

 

– Summa summarum ett jättebra test mot ett motstånd som jag har svårt att se något lag i Elitettan hålla samma kvalité som. Vi visar att vi kan stå upp på ett förtjänstfullt sätt. Vi har dock en bra bit kvar i både vårt försvarsspel, där fler spelare måste arbeta hårdare och förflytta sig fler gånger maximalt, och även anfallsmässigt där den tekniska kvalitén i passningsspelet måste höjas. Det är aldrig roligt att förlora fotbollsmatcher, men just idag får vi bedöma vår prestation mot ett bra motstånd och då kan vi ändå summera en godkänd lördag.

 

Foto: Marcus Bolldén

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS