toggle menu

26. Kalle Björklund

Kalle Björklund blev klar för Hammarby sommaren 2018. På grund av rehabträning för en knäskada var han dock inte med och slogs om en plats förrän året efter. Kalle har skolats i Valencia och innan ankomsten till Bajen spelade han seniorfotboll för Torre Levante i Tercera Division. Dessutom har han gjort två U19-landskamper för Sverige.

 

Inför säsongen 2020 var han helt rehabiliterad och konkurrerade på allvar. Efter fem matcher i samarbetsklubben IK Frej blev det sedan desto mer spel i Hammarby. Kalle gjorde 2020 totalt 14 matcher varav sex från start i Allsvenskan, där han noterades för ett mål – i bortasegern över IFK Norrköping den 13 augusti.

 

Inför säsongen 2021 stod det klart att Kalle lånas ut till Superettanklubben Falkenbergs FF.

– Kalle har jobbat stenhårt. Han kom hit skadad och har verkligen krigat på bra. Förra säsongen fick han debutera i A-laget och gjorde det väldigt bra. Vi tror mycket på honom för framtiden och i det här stadiet av hans karriär känns det viktigt att få mycket speltid och att få det i ett förväntat topplag i Superettan känns helt rätt för honom just nu, löd sportchef Jesper Janssons ord i samband med utlåningen. Klicka här för att läsa mer.

 

Se Kalles debutmål i Bajentröjan nedan.

 

Kalle facts
Ålder 25
Position Försvarare
Landskamper 2 U19
Nationalitet Sverige
Moderklubb Valencia CF