Tuff match mot tempostarkt motstånd

Av Redaktionen, Publicerat för 4 år sedan.

Att det var starkt motstånd som väntade Hammarby i tisdagens träningsmatch var känt på förhand, och FC Midtjylland levde upp till de förväntningarna med råge. Samtidigt nådde ett nedtränat Hammarby inte upp till den nivå som man kunde ha hoppats, även om det är kort in på försäsongen.

Hammarby kom till spel med en stark elva, även om flera spelare saknades på grund av småskavanker och andra anledningar. Jämfört med den stängda träningsmatchen i förra veckan där två olika elvor mönstrades i varje halvlek skulle flera spelare få ordentligt med speltid denna gång.

Midtjylland är endast är två veckor från ligaåterstarten, medan Hammarby har seriepremiären drygt tre månader bort, vilket stod klart direkt när domare Glenn Nyberg blåste igång matchen. Danskarna drog omgående upp ett högt tempo och stressade Hammarbyspelarna förtjänstfullt.
Första halvchansen var det dock Bajen som vaskade fram, när Simon Sandberg slog ett lågt inspel mot första stolpen. Aron Johannsson var på väg in i ytan, men hann inte före Midtjyllands målvakt.

Därefter skulle det dröja runt 20 minuter innan Hammarby tilläts hälsa på i det danska straffområdet igen. Gästerna tog över helt, och stressade fram flera misstag hos de grönvita. Målet låg i luften, och i den 15:e minuten föll det. En snabb omställning längs Hammarbys vänsterkant gav Awer Mabil öppet läge vid bortre stolpen några sekunder senare. En kall chipp och 1-0 till Midtjylland.

Danskarnas dominans höll i sig i ytterligare tio minuter efter ledningsmålet, men sista delen av första halvlek hade Hammarby betydligt mer att säga till om. En handfull halvchanser, och två fina avslut från Darijan Bojanic på frispark (strax över) och Vladimir Rodic på volley (strax utanför) gjorde att de grönvita kunde gå till halvtidsvila med hopp om en bättre andra halvlek.

Matchbilden från inledningen av första spelades dock upp i repris i andra, och efter tio minuters spel hade Midtjylland gått upp till 3-0. Lasse Vibe satte 2-0 på retur efter att brassen Evander nickat i ribban, kort därefter utnyttjade snabbe kantspringaren Anders Dreyer misstag i Bajenförsvaret och dundrade in 3-0 ur snäv vinkel.

Efter det föreföll luften gå ur Hammarbyspelarna. Att Evander kunde placera 4-0 före matchuret nått timmen gjorde inte saken bättre. Därefter kontrollerade gästerna tillställningen, och spelade av matchen.

Ett gäng byten i båda lagen under andra halvan av andra halvlek gjorde att tempot sjönk och även gästernas spel blev hafsigare.

När slutsignalen ljöd stod det alltså 0-4 på måltavlan, och Hammarby hade fått en rejäl genomkörare i högt tempo – och mött en riktigt bra motståndare tidigt på försäsongen.
Den rullar nu vidare, och nästa träningsmatch bli till helgen borta mot FC Flora.