toggle menu

ANNONS

Taket är nått – 16 000 säsongskort sålda!

Av Love Gustafsson, Publicerat för 4 år sedan.

Med en månad kvar av försäljningsperioden är nu samtliga säsongskort till Hammarbys allsvenska säsong sålda! Aldrig tidigare har klubben sålt så här många säsongskort, och att kvoten nu är fylld innebär att ett kösystem kommer att införas till nästa års försäljning.

 

16 000 säsongskort. Överlägset flest sålda säsongskort i Sverige, och eget klubbrekord – och det innan januari månad tagit slut.

 

– Det känns fantastiskt kul att vi har nått vårt mål, och vi vill rikta ett stort tack till alla som har förnyat sina säsongskort, och till alla nyblivna säsongskortsinnehavare. Eftersom vi nästa år teoretiskt sett kan uppfylla kvoten på 16 000 säsongskort på enbart förnyelser – och eftersom vi vet att vi på särskilt attraktiva sektioner kommer ha i det närmaste hundraprocentig förnyelse – ser vi ett behov av att införa ett kösystem inför 2021. Detaljerna kring det återkommer vi till framöver, i dag gläds vi åt denna historiska siffra, säger biljettansvariga Josefine Gasslander.

 

Frågan varför Hammarby inte släpper upp fler säsongskort när arenan tar över 30 000 åskådare har förstås väckts. Det beror på främst två faktorer, förklarar vd Henrik Kindlund.

 

– Vi har förstås analyserat den här frågan noga och kommit fram till att en kvot på ungefär 50 procent av den totala kapaciteten är en bra nivå. Jag skulle säga att det är avgörande för återväxten och rekryteringen av ny publik att ha ordentlig tillgång på lösbiljetter till varje match. Dessutom ger det en bra balans av de säkra intäkterna säsongskort ger med att vi fortsatt kan ha en hög nivå på lösbiljettintäkter, säger han och avslutar:

 

– Jag vill också stämma in i det Josefine säger och tacka alla som förnyat och köpt nytt säsongskort. Att vi har Nordens största och mest hängivna publik är vi ju väl medvetna om, men man förvånas ändå gång på gång över det engagemang och den kraft som finns bland Hammarbys anhängare. Stort tack!

 

Försäljningen av säsongskort till Elitettan fortgår som vanligt och avslutas den 28 februari. Klicka här för att köpa din plats till Hammarby IP 2020!

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS