toggle menu

ANNONS

Så var Portugallägrets första fotbollspass

Av Love Gustafsson, Publicerat för 4 år sedan.

På torsdagen var det äntligen dags för det första fotbollspasset. En skön förmiddag på Campo Vale do Lobo där det varken gick att klaga på väder eller underlag blev det tid för både avslutsövningar, speltaktisk repetition och matchspel. Hela matchspelet ser du i spelaren ovan.

 

Så var första bollpasset

Väder? Soligt och småblåsigt. Runt 16 grader varmt. Skönt fotbollsväder.

 

Vilka var med på träningen? Alla spelare förutom Johan Wiland som ju rehabbar för sin axel, och Imad Khalili som har en känning i låret efter senaste träningsmatchen. Duon körde vid sidan av planen.

 

Vad tränade de på? På det stora hela handlade det om att komma igång och känna på gräsunderlaget. Mattan på Campo Vale do Lobo fick gott betyg överlag i spelatruppen. Efter uppvärmning och sedvanlig kvadrat tog Stefan Billborn hand om försvarare och innermittfältare för att repetera uppspel, medan de offensiva spelarna körde avslutsövningar. Passet avslutades med 15 minuters matchspel på fullstor plan som slutade med 2-1-seger till laget utan västar, trots att de hamnat i 1-0-underläge. Målskyttar: Muamer Tankovic för laget med västar, Filston Mawana och Gustav Ludwigson för laget utan västar.

 

Vem var hetast? Filston Mawana satte ett par fina bollar under avslutsövningen och blev även målskytt i matchspelet.

 

Vem var gladast? Hela truppen såg ut att njuta av förhållandena – att få spela fotboll i fint väder på en välskött gräsplan.

 

Dagens smäll? Aron Johannssons volley under avslutsövningen, direkt på inlägg vid bortre stolpen. Bra träff och ner med bollen i marken och vidare in i nät. Otagbart.

 

Under eftermiddagen väntar alltså ett nytt pass på samma plan. Stefan Billborn har aviserat att det kommer att bli tonvikt på repetition av taktiska delar på offensiv planhalva.

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS