toggle menu

ANNONS

Portugallägret dag 5 - Återhämtningsträning och hårdkörning

Av Love Gustafsson, Publicerat för 4 år sedan.

Söndagens enda pass ägnades åt återhämtningsträning för de som spelade hela eller större delar av lördagens match, medan de som spelat kortare eller ingenting alls fick blåsa på ordentligt. På måndagen väntar sedan den enda lediga dagen under lägervistelsen i Portugal.

 

Så var söndagsträningen

Väder? Skön seneftermiddagssol med slöjmoln på himlen, och 17 grader varmt.

 

Vilka var med på träningen? Imad Khalili och Oliver Dovin fick sällskap på träningscyklarna av Muamer Tankovic som får ta det lugnare ett par dagar på grund av smällen han fick mot foten under matchen. Ingen allvarlig skada, alltså. Simon Sandberg var på MR-undersökning för att utreda hur svår hans skada är. Lagledningen inväntar beskedet av den. Bland dem som faktiskt var med återfanns David Fällman som anslöt under gårdagen, och i dag gjorde sin första träning med övriga laget, samt besökande målvakt David Ousted som ju även han anslöt under gårdagen.

 

Vad tränade de på?  Återhämtningsträning stod alltså på schemat, och passet inleddes med en lugna passningsövning, som sedan övergick i en bollinnehavsövning. Därefter delades truppen upp. De som gjorde många matchminuter gick in i gymmet med Jimmy Lidberg, medan Joachim Björklund tog hand om den andra gruppen och satte igång ett intensivt tvåmålsspel. På liten yta körde de matcher i intervaller. 90 sekunders spel, 45 sekunders vila, och totalt tio matcher. Det blev jämnt, efter 3-3 vid full tid matchen fick avgöras på sudden death. Hur det gick ser du i klippet ovan.

Träningen var dock inte över efter det intensiva matchspelet. Jimmy Lidberg tog vid och avslutade träningsdagen med ett ordentlig löppass.

 

Vem var hetast? Hetast i tvåmålsspelet var Aimar Sher, av skäl du ser ovan.

 

Dagens utropstecken? David Ousted för sitt snack på planen. Målvakten är känd för sitt kommunikativa sätt, och hans röst hördes högst och mest.

 

I kväll har truppen en gemensam middag på restaurang, och måndagen är alltså helledig. Flera av spelarna kommer dock att köra ett gympass på eftermiddagen, på eget initiativ.

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS