toggle menu

Futsal: Efter premiärsegern – Bajen redo för ÖSK

Av Redaktionen, Publicerat för 4 år sedan.

Det blev 3-0-seger i förra helgens SFL-premiär mot nykomlingen Norrköpings FK. Där var liberon Alan Arslan en viktig pusselbit för Benny Lekströms nolla, medan Sebastian Holmqvist svarade för två av målen framåt. Här berättar de om den matchen, innan de blickar mot söndagens bortamöte med Örebro SK.

 

Futsalherrarna vann förra söndagens premiär med klara 3-0. Det var ett piggt och väl förberett Hammarby som tog kommandot i matchen direkt. Första halvlek slutade 2-0 efter två mål av Sebastian “Basse” Holmqvist. Redan två minuter in i andra halvlek fastställdes slutresultatet, då Jonatan Almendra Cifuentes presenterade sig för de femtio hemmasupportrar som släppts in i Eriksdalshallen genom att vända bort en försvarare och placera in 3-0 vid vänster stolprot.

 

Norrköping visade stundtals upp ett kreativt spel och lyckades ta sig igenom Hammarbys välorganiserade försvar vid ett par tillfällen. Då möttes de emellertid av en storspelande Benny Lekström, som inte visade några tecken på att vara hämmad av den vadskada han dragits med under de senaste veckorna. Benny spikade igen och gav Bajen bästa möjliga start på säsongen.

 

 

Alan, du har sett stark ut under försäsongen och gjorde även en fin premiärmatch. Hur känner du själv att din status är just nu? 
– Tack så mycket. Det känns jätteskönt att serien äntligen är igång och att vi går ut ur striden med tre poäng och en intakt nolla bakåt. Jag själv mår bra, kroppens fysiska status är väldigt bra och jag har snart återhämtat mig helt från en sträckning på ljumsken. Nu gäller det bara att spetsa till formen och de tekniska bitarna.

 

På söndag är det bortamatch mot ÖSK.  Ett lag som har värvat ordentligt och fått in en del intressanta namn inför säsongen.  Många har dem som favoriter till seriesegern. Hur ser du på söndagens möte?
– Det ska bli kul och intressant att se vad de fått ihop för gäng. Som du säger har de värvat en del, men det gäller att få ihop det kollektiva också. Mycket nytt på gång och tidigt på säsongen, men visst har de spelare av kvalitet. Det här blir en tuff prestigefajt mellan två lag som kommer vilja göra allt för vinst.

 

Det var ett kvickt och välorganiserat Bajen vi fick se i premiären. Vad är skillnaden mellan säsongens trupp och den trupp som tog guld i somras? Är vi ännu bättre förberedda inför årets säsong?
– Det tycker jag. Årets upplaga är betydligt mycket bredare på alla fronter. Vi har en bra spelartrupp och alla är med för att konkurrera om en plats. Dock glömmer vi inte vilka vi är och spelar alltid för varandra. Vi har en trupp som brinner för futsal och som alltid vill gå framåt i utvecklingen. Vi hann med ett läger i Kroatien trots omständigheterna med pandemin, vilket var väldigt gynnsamt för oss.

 

 

“Basse”, berätta om 3-0 mot NFK.
– Skön premiärseger. Matchbilden blir den väntade, där Norrköping backar hem och låter oss vara spelförande. Vi luckrar upp deras försvar bättre och bättre ju längre matchen lider. Självklart skönt för mig att komma igång med målskyttet direkt, men det viktigaste var att vi vann.

 

Du åkte på en otäck smäll i andra halvlek och kunde spela vidare, men hur mår kroppen?
– En olycklig smäll där jag och Mossadiq kolliderar. Det blev en kraftig blödning i knäet, så har haft lite ont i veckan. Men det var som tur var ingen vridning, knäet känns stabilt.

 

Ni har fått in några nya spelare och ledare inför säsongen. Hur var känslan inför matchen? Har ni hunnit få ihop laget?
– Känslan inför matchen var god, vi har en stark tro på oss själva. Vi är samtidigt ödmjuka inför utmaningarna som väntar. Vi har fått ihop laget bra, men vi är i ständig utveckling och tar steg framåt hela tiden.

 

 

Andra omgången spelas nu på söndag och då åker Bajen till Örebro för att möta ÖSK. Matchen ser du i appen SFL Live med start klockan 13.30. Nästa hemmamatch spelas mot Strängnäs den 7 oktober klockan 19.00 i Eriksdalshallen. 

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS