toggle menu

ANNONS

"Fantastiskt att vara tillbaka"

Av Love Gustafsson, Publicerat för 3 år sedan.

Bjørn Paulsen återvänder till Hammarby! Efter två och ett halvt år i den tyska fotbollen blir det grönvitt igen för den mångsidige dansken som har skrivit på ett tre och ett halvt års avtal med Hammarby.

– Det känns fantastiskt, och ganska känslosamt, säger Bjørn om återkomsten.

 

Du som lyssnat på senaste avsnittet av vår podcast Just idag känner redan till att Bjørn Paulsen återigen drar på sig Hammarbytröjan. Den store publikfavoriten ansluter senare denna månad till truppen för att starta ett nytt kapitel i sin Bajenkarriär.

 

– Med Björn vet precis vad vi får in. Han är seriens bästa huvudspelare både offensivt och defensivt, han kan spela på flera positioner och bidrar med attityd och hjärta i sitt spel, och jag är ganska säker på att vi får en bättre version honom än när han var här senast. Vi har haft kontakt kontinuerligt sedan han lämnade och vi kände att det var rätt läge nu. Han vill till Hammarby och vi vill ha honom, och det här visar på vad vi vill med klubben detta år och framåt, säger Jesper Jansson.

 

Bjørn Paulsen kom till Hammarby inför säsongen 2017. När han lämnade två år senare hade han gjort 13 mål och 9 assist på 58 Allsvenska matcher, detta trots att han under sitt andra år flyttat ner från mittfältet för att främst spela i backlinjen. Utöver sin mångsidighet och riviga, kompromisslösa spelstil är hans huvudspel beryktat, och även en förklaring till att han utgör ett hot framåt oavsett vilken position han spelare på.

 

I FC Ingolstadt – klubben han lämnade Hammarby för och spelat i fram till nu – blev det en svängig tid sportsligt. Under hans första säsong i klubben åkte laget ur 2 Bundesliga, missade uppflyttning förra säsongen, men i år – samma dag som Hammarby tog cupguldet – säkrade klubben comeback i andradivisionen, självklart med Bjørn på planen.

Men nu är det alltså åter Hammarby som gäller för 29-åringen.

 

– Det känns fantastiskt att komma tillbaka. Samtidigt är det lite emotionellt. Det har varit lite galet de här två och ett halvt åren, dels på grund av skriverier i media, men framför allt alla Hammarbyfans som hört av sig och vill att jag ska komma tillbaka. Jesper och jag har hela tiden hållit kontakten, och nu när mitt kontrakt i Tyskland gått ut och Hammarby vill ha mig tillbaka var tajmingen perfekt, och jag ser verkligen emot att få spela för Hammarby igen, säger Bjørn.

 

Bjørn blir tillgänglig för spel i Hammarby när transferfönstret öppnar den 15 juli, men han kommer naturligtvis att ansluta till laget innan dess.

 

I spelaren ovan ser du Isak Wahlbergs intervju med Bjørn som han gjorde för vår podcast Just idag som publicerades tidigare i dag.

 

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS