toggle menu

ANNONS

Motståndarkollen: Djurgårdens IF

Av Mattias Jansson, Publicerat för 3 år sedan.

På söndagen möts Djurgården och Hammarby i ett arenaderby i Johanneshov. Redan i mitten av maj hade rivalerna mötts två gånger – Bajen vann kvartsfinalen i Svenska Cupen på sin väg mot titeln, medan den första allsvenska drabbningen slutade 2-2. Här är en titt på vad som hänt sedan detta kryss hos tabelltrean DIF, som går upp i täten i händelse av en sällsynt derbyseger.

 

 

Motståndarkollen från cupmötet erbjuder en titt på Djurgårdens vinterfönster, försäsong och cupspel. Den allsvenska motsvarigheten innehöll en genomgång av fotbollshistoriken och av den allsvenska säsongsinledningen hos dom blårandiga. Här ser vi istället på vad som hänt sedan mitten av maj.

 

 

Säsongen sedan vårmötet: Djurgården och Allsvenskan hann med en omgång innan sommaruppehållet. Där tog DIF emot IFK Göteborg, med Jacob Widell Zetterström mellan stolparna. Målvaktsdebutanten höll nollan i kryssmatchen och har sedan dess behållit förstahandskarna. Efter 2-3 mot Kalmar FF och 2-2 mot Degerfors då serien hade paus höll Djurgården ihop desto bättre bakåt när det väl gällde igen. Örebro SK skickades hem med en 0-3-förlust, medan bortamötet med Halmstad blev mållöst. Sirius var chanslöst på Tele2 Arena, 5-1 till DIF, och fortsättningsvis i juli gjorde Aslak Witry matchens enda mål i Kalmar.

 

Den norske högerbackens boll in mot boxen ledde också till det självmål som spräckte nollan mot Häcken, just efter paus, och Djurgården gick segrande med 2-1. Men det blev Witrys sista framträdande i den blårandiga tröjan. Han missade hemmaderbyt mot AIK, eftersom han slutförhandlade med AZ Alkmaar och skrev på för holländarna dagen efter. Tvillingderbyt och försäljningen utgjorde ett motigt dygn för DIF-publiken, som fick se sitt lag falla med förkrossande 1-4 mot solnaiterna.

 

Djurgården studsade visserligen tillbaka med en kämpabetonad 1-0-bortaseger mot Mjällby, men då serien vände kom en ny motgång i form av 0-0 i hemmareturen mot blekingarna. Däremellan blev skadedrabbade nyförvärvet Albion Ademi tvåmålsskytt i cupsegern mot Karlslund, en bortamatch där även Hjalmar Ekdal svarade för två pytsar. I seriespelet fortsatte det dock att krampa offensivt. Närmast kommer Djurgården från en 0-1-förlust på Studenternas. Laget har dock varit i gott sällskap när det gäller poängtapp bland toppkonkurrenterna och den allsvenska slutfasen kan bli dramatisk.

 

 

Övergångar: Här handlar det om spelartapp, dock med Witrys som det mest kännbara. I övrigt har landsmannen Per Kristian Bråtveit lånats ut för att vakta buren i franska Nimes, och mittfältaren Elias Andersson gått på lån till Mjällby. 32-årige mittbacken Erik Berg tvingades i juni avsluta sin karriär till följd av segdragna knäbesvär.

 

 

Truppläget: Det blev en vända till sjukhuset för Haris Radetinac på tisdagen, men dessbättre verkar var kantspelarens tillstånd inte av någon allvarligare art. Någon avstängning har Djurgården heller inte inför derbyt.

 

 

Se upp med: Magnus Eriksson har noterats för nio målgivande passningar på de första 17 omgångarna och det gäller inte minst att vara med på dennes frisparkslyftningar.

 

 

Läs också: Inför Djurgården-Hammarby (från dif.se)

 

 

Foto: Bildbyrån

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS