Tapp till svidande förlust mot Djurgården

Av Love Gustafsson, Publicerat för 3 år sedan.

Hammarby gjorde första målet, men Djurgården kom tillbaka och vände på matchen. Rejält. I halvtid låg Hammarby under med 3-1, och i andra halvlek kunde Djurgården bevaka, och utöka, sin ledning. Förlustsiffrorna skrevs alltså till smärtsamma 4-1.

Till denna första match efter landslagsuppehållet hade Milos Milojevic gjort ett par ändringar i startelvan. Backlinjen var den samma, medan Darijan Bojanic var tillbaka efter avstängning på innermittfältet, och Abbe Khalili gjorde sin första allsvenska start sedan den 4 juli. I Astrit Selmanis frånvaro (avstängd) bildade Gustav Ludwigson och Aljosa Matko anfallspar.

Tillsammans med övriga lagkamrater blev det mest till att fokusera sig på försvarsspel i inledningen. Djurgården drog upp ett högt tempo direkt och pressade aggressivt, men några hetare chanser resulterade det inte i, till en början.

Efter en dryg kvart började Hammarby dock få till mer av ett eget spel, och det såg ut att kunna bli en trevlig eftermiddag när Gustav Ludwigson stötte in ett inspel från Mohanad Jeahze i den 19:e minuten. Bara minuter senare var han framme och högg igen på ett inspel från Aljosa, men Zetterström i Djurgårdsmålet nöp bollen framför tån på Bajenanfallaren.

Men detta var inte Hammarbys dag. Jon Gudni Fjoluson kom in sent mot Edward Chilufya djupt nere i grönvitt straffområde och stoppade djurgårdaren med benet. Straff, och Djurgårdens lagkapten Magnus Eriksson lade upp bollen. David Ousted läste Eriksson rätt och räddade, men returen tog Eriksson själv hand om och satte trots, eller kanske tack vare, en allt annat än ren träff bollen i mål.

Eriksson var också i högsta grad inblandad i Djurgårdens vändning när han hittade Hjalmar Ekdals panna inne i straffområdet i det 38:e minuten. Nicken var otagbar för Ousted, och 2-1 målet innebar inledningen på ett par riktigt tunga minuter.

Kort därefter hade Mads Fenger ett fint kvitteringsläge, men nicken gick strax utanför, och bara någon minut senare utökade Djurgården sin ledning efter att Eriksson avancerat centralt, spelat bollen i sidled till Joel Asoro som fick utrymme att vända upp och skjuta in bollen i Ousteds högra hörn. 3-1 till Djurgården.

På tilläggstid i första halvlek fick Mohanad bollen till skänks av Haris Radetinac i Djurgårdens straffområde, men istället för att ta avslut ur den snäva vinkeln sökte han Abbe med en pass som dock inte hittade rätt, och Bajen fick gå till halvtidsvila med tvåmålsunderläge.

I andra halvlek spelade Djurgården mer avvaktande, och det blev en hel del bollinnehav för Hammarby. De grönvita byggde anfall med omsorg, men man hade kunnat önska mer av rörelsen i laget, liksom bolltempot.

Såväl Gustav som inbytta Aziz Mohammed  Ouattara och Paulinho kom till lägen, men samtliga stoppades av Zetterström. Djurgården visade också emellanåt att de inte gett upp tanken på att anfalla. 4-1-målet tillkom dock lite väl enkelt. Zetterström måttade en inspark mot Chilufya som vann löpduellen mot Paulsen, och tog sig förbi Jon och sköt hårt och lågt från straffområdets högra del bollen in i Ousteds högra burgavel.

Med det var tillställningen punkterad och Djurgården kunde spela av matchen.

En hård smäll för Hammarby som gör kampen om Europaplatserna än tuffare.