toggle menu

SFL: Jubilerande "Doni" inför ÖSK hemma – "Viktigt med en bra känsla inför slutspelet"

Av Redaktionen, Publicerat för 2 år sedan.

Vi gratulerar Liridon “Doni” Makolli som precis blivit den förste att spela hundra SFL-seriematcher för Hammarby! Bara en match kvarstår i grundserien innan slutspelet drar igång – toppmötet med säsongens stora utmanare Örebro SK, i hemmaborgen Eriksdalshallen nu på lördag klockan 14. I samarbete med Härjedalskök öppnar man upp och ger publiken fri entré och chansen att se Sveriges två bästa lag göra upp i en stor prestigekamp inför slutspelet.

 

”Doni” var med från starten och tog upp laget till högsta serien. Två SM-guld och ett silver har det blivit och nu siktar lagets kapten mot det tredje guldet.

 

Viktig match i morgon mot ÖSK. Vad har du för förväntningar på matchen och hur är formen inför den och det stundande slutspelet?
– Det kommer helt säkert bli en bra match, vi möter ett ÖSK som har vunnit grundserien. En sevärd match där vi går in för att vinna. Det är viktigt att vi kan ge oss själva en bra känsla inför slutspelet. Laget är i bra form nu. Vi jobbar på med att sätta olika detaljer i vårt spel som kommer göra att vi spetsar till oss inför slutspelet.

 

Det blev oavgjort mot ÖFC borta i Örebro senast. Hur går tankarna kring den matchen och er insats där?
– Det är en match som vi slarvade bort, vi skulle ha stängt matchen vid 4-2. Vi faller ur matchplanen och det är något vi måste justera inför slutspelet. Jag vet att vi kommer göra det. Vi har ett erfaret lag och ska kunna kräva det av varandra.

 

Serien går mot sitt slut. Kan du sammanfatta säsongen så här långt?
– Det har varit en lång säsong. Vi har varit igång längst av alla lag i serien, med träningsläger i Barcelona och sedan ut i Europa för Champions League-spel. Otroligt stolt över vad vi har åstadkommit ute i Europa, vi har satt svensk futsal och Hammarby på kartan och det ska vi fortsätta med.

 

– Seriespelet har väl varit godkänt, vi har alltid höga förväntningar på oss själva och ville förstås vinna grundserien, men i år får vi nöja oss med en tredjeplats. Sedan får man inte heller glömma att vi har tappat tongivande spelare under säsongen av olika anledningar. Gabriel Diaz är ett exempel. En klasspelare som har missat en stor del av säsongen på grund av en fotskada.

 

Åter till lördagens match, ÖSK har bara förlorat en match under grundserien. Vad är nyckeln till vinst på lördag?
– ÖSK är ett bra lag, de är väldigt rörliga och har en del skickliga spelare. Vi har en matchplan som vi ska följa, det är nyckeln. Följer vi den, är påkopplade och visar att det är vi som är regerade mästare så vinner vi. Matchen på lördag är en perfekt match inför vad som komma skall till slutspelet. 

 

 

Hammarby – Örebro SK spelas lördag 26/2 kl 14.00 i Eriksdalshallen. Fri entré! 
Slutspelet börjar med kvartsfinaler helgen efter. Vi återkommer med mer information om det. 

 

 

Foto: Anders Nyberg

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS