toggle menu

Julkalendern - Lucka 8: Ultra Boys 15-årsjubileum

Av Redaktionen, Publicerat för 1 år sedan.

Den grönvita supporterkulturen firade stora triumfer under årets säsong. Det blev nya publikrekord, och inte minst såg Tifogruppen till att vi fick njuta av en radda fantastiska tifon på våra läktare. Som en hyllning till vår publik i allmänhet och den grönvita tifokonsten i synnerhet ägnar vi årets julkalender åt några av de tifon vi fått uppleva genom åren. Bakom den åttonde luckan finns en supportergrupperings 15-årsjubileum – och detta var inte första gången Ultra Boys firat med tifon.

 

Hammarby – Sirius, 28 september 2014

 

 

Ultra Boys är en supportergrupp som bildades den 25 september 1999, då ett antal supportrar tog fram en ny banderoll till det stundande derbyt mot Djurgårdens IF. Tifot som högtidlighöll 15-årsjubileumet har Ultra Boys kära “symbol” Eda i fokus, över en bakgrund i gråskalor där mängder av läktaryttringar från UB under årens lopp illustreras.

 

Höstmatchen inleddes med en första halvlek av upprepade klara chanser men som gick utanför målburen. Det tog hela 51 minuter innan Erik Israelsson lyckas peta in bollen. Men sedan smäller det rejält när Johan Persson kliver fram och får till ett klasskott, som går rakt upp i högra krysset, hans första mål i Hammarby-tröjan. Sirius lyckas sedan få in 2-1 efter ett slarvigt spel i backlinjen, men det räcker in långt då Kennedy Bakircioglu lite senare får en frispark utanför straffområdet, som går i samma linje som Perssons skott. På tilläggstid kontrar sedan Amadaiya Rennie in 4-1 vilket blir matchens slutresultat. 

 

Se sammandraget här: 

 

I egenskap av dödskalle var Eda faktiskt förbjuden under säsongen 2003. Detta höll dock bara i åtta allsvenska omgångar, då Hammarby dragit på sig dryga bötesbelopp för just Ultra Boys estetik på läktaren, innan förbundet backade. En talesperson för SvFF:s elitevenemangsgrupp sa i Aftonbladet att “det är skillnad på en Pippi Långstrump-dödskalle och den dödskallesymbol nazisterna använde sig av under andra världskriget”.

 

Man kan föreställa sig att Ultra Boys också ser vissa olikheter mellan en Pippi Långstrump-dödskalle och deras emblem, men de funderingarna kan vi lämna därhän. Och istället kika på hur det sett ut på läktarna då UB tidigare firat jämna årsdagar. Vid 20-årsjubileet nöjde sig inte UB med ett tifo eller med att fira på hemmaplan:

 

Sirius – Hammarby, 25 september 2019

 

 

Hammarby – Örebro, 30 september 2019

 

 

 

Hjälp Tifogruppen fortsätta sitt fantastiska arbete – bli månadsgivare.

Eller bidra genom – Swish: 123 662 5438 / Bankgiro: 154-2158.

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS