toggle menu

ANNONS

Jesper Jansson fortsätter i Hammarby

Av Love Gustafsson, Publicerat för 1 år sedan.

Hammarbys sportchef Jesper Jansson har suttit på ett utgående kontrakt, men nu är han överens med klubben om en fortsättning. Det handlar dock inte om ett tidsbegränsat kontrakt denna gång, utan om en tillsvidareanställning.

– Från klubbens sida har det aldrig varit någon tvekan om att vi velat ha en fortsättning med Jesper, säger Hammarby Fotbolls ordförande Mattias Fri.

 

Se intervjun med Jesper i spelaren ovan.

 

Jesper Jansson presenterades som Hammarbys sportchef i slutet av april 2017. Sedan dess har han förlängt sitt kontrakt vid ett tillfälle, som löper ut vid årsskiftet, och under året har diskussionerna mellan Jesper och klubbledningen pågått löpande. Det har nu landat i att Jesper Jansson fortsatt kommer att vara sportchef över herrverksamheten.

 

– Vi gläds åt att även i fortsättning ha Jesper som sportchef för vår herrverksamhet. Även om själva kontraktsskrivandet har dragit ut på tiden så har det från klubbens sida aldrig varit någon tvekan om att vi velat ha en fortsättning med Jesper. Jesper är en av Skandinaviens vassaste sportchefer och en god företrädare för Hammarby. Under sina första fem år i klubben har Jesper varit starkt bidragande till den transformation som Hammarby genomgått och den stabila grund vi har i dag. Vi är övertygade om att Jesper är rätt person för att fortsatta leda och utveckla vår sportsliga verksamhet, säger Hammarbys ordförande Mattias Fri.

 

Hammarby Fotbolls vd Richard von Yxkull fyller i:

– Vi är oerhört glada att Jesper valt att fortsätta i Hammarby. Jesper har en stor del i klubbens fina utveckling de senaste åren, hans kompetens och erfarenhet kommer vara central under vår framtida resa. Han är också en mycket uppskattad kollega och en god vän, säger han.

 

Under Jesper Janssons tid i Hammarby har herrlaget bland annat nått två tredjeplatser i Allsvenskan, tagit en cuptitel och spelat två omgångar i Europa, och en tredje vända väntar nästa år. Dessutom har klubben ökat intäkterna för spelarförsäljningar rejält.

 

– Hammarby är en fantastisk klubb som jag har fått stora känslor för under mina år här. Även om det är ett jobb som kan vara slitsamt finns det inget annat ställe jag vill utöva min profession på, så att fortsätta i Hammarby var inget svårt val. Vi har tagit oerhörda steg i under de här åren men vi är inte färdiga än. Med allt som finns i Hammarby och den potential klubben besitter har vi ännu inte nått taket. Jag vill att vi ska bli ännu bättre och våga ta ännu större kliv uppåt och inte minst behålla vår position där. Därav valet att fortsätta, säger Jesper Jansson.

 

Foto: Bildbyrån

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS