toggle menu

Julkalendern – Lucka 10: Kennedys sista match

Av Redaktionen, Publicerat för 1 år sedan.

Den grönvita supporterkulturen firade stora triumfer under årets säsong. Det blev nya publikrekord, och inte minst såg Tifogruppen till att vi fick njuta av en radda fantastiska tifon på våra läktare. Som en hyllning till vår publik i allmänhet och den grönvita tifokonsten i synnerhet ägnar vi årets julkalender åt några av de tifon vi fått uppleva genom åren. Bakom den tionde luckan hittar vi såklart tifot från när Kennedy Bakircioglu gjorde sin sista match, iklädd tröja nummer 10.

 

Hammarby – Häcken, 4 november 2018

 

Andreas L Eriksson / Bildbyrån 

 

Kennedy Bakircioglu startade denna match på bänken, men till inmarschen gick han in först som kapten och fick då skåda ett tifo dedikerat till vår nummer 10 som täckte hela arenan. Arenan färgades grön och vit med stora mängder mosaikark som fick läktarna att glittra. Dessa hade som tur var kommit fram i tid, trots röda dagar och efter att de fastnat i Postnords terminal. Över östra läktaren bildade mosaikark bokstäver i form av “Kennedy”, och på norra läktaren bredde en storbild av Kennedy ut sig tillsammans med texten – “Den starkast lysande stjärnan”.

 

På västra läktaren fanns en stor flagga med bilder på Bajenprofilen genom tiderna – ända tillbaka till 1999, men ett motiv som letade sig in i kollaget hade bara fem veckor på nacken. Det rörde sig såklart om bärsbilden, från firandet av frisparksmålet mot IFK Göteborg – ett ikoniskt ögonblick, en säsong då speltiden var sparsam för kaptenen. Givetvis var denna årets sista hemmamatch utsåld och uppåt 32 000 deltog i hyllningarna, som fortgick långt efter slutvisslan. Inramningen åsido, så var även matchen mot Häcken viktig, och Hammarby behöll initiativet i kampen om tredjeplatsen då Bjørn Paulsens mål blev tillställningens enda.

 

Andreas L Eriksson / Bildbyrån

 

Se mer av tifot samt sammandraget här: 

 

 

Hjälp Tifogruppen fortsätta sitt fantastiska arbete – bli månadsgivare.

Eller bidra genom – Swish: 123 662 5438 / Bankgiro: 154-2158.

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS