toggle menu

Julkalendern – Lucka 12: Vår vision | Polisens vision

Av Redaktionen, Publicerat för 1 år sedan.

Den grönvita supporterkulturen firade stora triumfer under årets säsong. Det blev nya publikrekord, och inte minst såg Tifogruppen till att vi fick njuta av en radda fantastiska tifon på våra läktare. Som en hyllning till vår publik i allmänhet och den grönvita tifokonsten i synnerhet ägnar vi årets julkalender åt några av de tifon vi fått uppleva genom åren. Bakom den tionde luckan hittar vi tifot från hemmamatchen mot Östersund från 2021. 

 

Hammarby – Östersunds FK, 24 oktober 2021

 

Andreas L Eriksson / Bildbyrån

 

Under säsongen 2021 hade diskussionerna runt den så kallade villkorstrappan pågått för fullt. Tifogruppen hade inför denna match planerat något annorlunda för norra läktaren. Den vänstra halvan ekade tom för att illustrera polisens vision i form av publikneddragningar, medan den högra halvan visualiserade publikens vision om läktarkultur. Detta med massor av grönvita flaggor och konfetti. Budskapet tydliggjordes med en banderoll. Vid matchens start fylldes hela klacksektionen, vilket gav en effektfull kontrast.

 

Dialogen med polismyndigheten, som var inne på linjen att villkora tillstånd för arrangemang med publikneddragningar vid verkliga eller upplevda ordningsstörningar, var stundtals knepig gentemot såväl klubbar som supportrar. Hemmamöte med ÖFK stod på programmet hösten 2021 och ett par veckor innan matchen hade Hammarby Fotboll gått ut med ett uttalande där klubbens position i frågan klargjordes. Som vi ser på bilden nedan, från våren 2019, så var (eller är) denna fråga segdragen och ett ämne där klubben emellanåt för tydlighetens skull satt ner foten på supportrarnas sida.

 

Andreas L Eriksson / Bildbyrån

 

Denna målrika höstmatch börjar skakigt för Hammarby vid mötet av bottenlaget ÖFK. Efter endast åtta minuter rullar Marko Weymans in 0-1 för Östersund och efter fjorton minuter kommer även 0-2. Hammarby kommer sedan tillbaka in i matchen när Östersund gör ett självmål.  Östersund gör dock 1-3 i nittonde minuten och stämningen är tung. Men kort därefter får Williot Swedberg in bollen efter ett snabbt anfall; 2-3.

 

Ett tag in i andra halvlek lyckas Gustav Ludwigson trycka dit 3-3 och stämningen lyfter. Det hade varit en tung match där Bajen inte haft flytet med sig hittills. Men på tilläggstid döms straff till Hammarby efter en handssituation. Akinkunmi Amoo sätter den säkert i högra hörnet och matchen blåses strax därpå av. 

 

Se sammandraget från matchen här: 

 

 

 

Hjälp Tifogruppen fortsätta sitt fantastiska arbete – bli månadsgivare.

Eller bidra genom – Swish: 123 662 5438 / Bankgiro: 154-2158.

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS