toggle menu

Bajen avslutade P17-turneringen med torsk mot RBK – "Tar med oss mycket"

Av Redaktionen, Publicerat för 1 år sedan.

Hammarby föll med 2-4 mot Rosenborg i den P17-turneringsavslutande placeringsmatchen nere i Borås. Oscar Steinke och Dennis Asprilla reducerade båda i första halvlek, men Rosenborg ställde om till ett 2-4-mål i andra och Bajen förmådde då inte att ta sig in i matchen på nytt. HIF blev därmed sexa i Skandinaviska Mästerskapen för P17.

 

Charbel Selwan, HIF-tränare, om dagens match och turneringen i stort:
– Vi går på alla cylindrar i denna match mot ett fysiskt starkt Rosenborg. Vi är dominanta och tar oss flera gånger in i deras straffområde och kommer till bra avslut. Men lite signifikativt för denna unga trupp är att vi släpper in lite för lätta mål, där behöver vi självklart bli mer gedigna. Vi ligger under med två mål trots en bra period, men reducerar till 1-2 på straff. I princip direkt efteråt gör motståndarna ytterligare ett för enkelt mål. Precis innan paus kommer vår 2-3-reducering och vi känner att vi totalt sett är det bättre laget.

 

– Andra halvlek börjar även den bra, där vi trycker ner motståndet och fortsätter att skapa oreda runt och utanför boxen. Vi är sånär på att kvitterera, men får istället en omställning emot oss som resulterar i att Rosenborg får en frispark de gör mål på. Spelarna fortsätter på samma vis och vi fortsätter att skapa målchanser, men går på ångor i slutet.

 

– Med en snittålder på 15,2 år är vi det överlägset yngsta laget i turneringen. Ännu roligare är att vi har tre spelare födda 2008 som kommer in och gör solida insatser. Vi tar med oss en hel del härifrån hem till Årsta, för att nästa år förhoppningsvis tävla om de ädlaste medaljerna i denna turnering. Framtiden ser ljus ut för Hammarbys pojkakademi.

 

 

Arkivfoto: Bildbyrån

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS