toggle menu

Julkalendern – Lucka 14: AIK, Kanalplan 2022

Av Redaktionen, Publicerat för 1 år sedan.

Den grönvita supporterkulturen firade stora triumfer under årets säsong. Det blev nya publikrekord, och inte minst såg Tifogrupperna till att vi fick njuta av en radda fantastiska tifon på våra läktare. Som en hyllning till vår publik i allmänhet och den grönvita tifokonsten i synnerhet ägnar vi årets julkalender åt några av de tifon vi fått uppleva genom åren. Bakom den tionde luckan hittar vi tifot från hemmaderbyt mot AIK på Hammarby IP i somras.

 

Hammarby – AIK, 5 juni 2022

 

Marcus Beckford

 

På klackläktaren var det extra trångt denna varma sommarsöndag, då Hammarby skulle slå en av spikarna i den svartgula nedflyttningskistan. Dess södra och norra del täcktes av gröna respektive vita fanor, och däremellan fanns i mitten en stor “forza Bajen”-flagga. Texten till den klassiska hörnramsan flankerade på banderoller.

 

Andreas L Eriksson / Bildbyrån

 

Hammarby kommer rätt in i matchen från start och redan efter fyra minuter är det riktigt nära 1-0, men målet uteblir. Men efter 34 minuter kommer utdelningen då Bajen får in 1-0 efter en hörna. Kort därefter möter Emma Jansson Courtney Nevins långa frispark med huvudet och utökar; 2-0. Det blir även blir slutresultatet trots flera lägen och en straff i andra halvlek – en odiskutabel derbyseger, året då HIF tog 18 av 18 poäng mot de andra 08-klubbarna.

 

Se sammandraget från matchen här:

 

Marcus Beckford

 

Hjälp Damtifogruppen fortsätta sitt fantastiska arbete!

Bidra genom Swish: 073 0589 082 (betalningsmottagaren är en privatperson, men Swish är kopplat till ett konto som endast används för tifo).

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS