Julkalendern – Lucka 16: Våga skjuta, tufft att göra mål

Av Redaktionen, Publicerat för 1 år sedan.

Den grönvita supporterkulturen firade stora triumfer under årets säsong. Det blev nya publikrekord, och inte minst såg Tifogruppen till att vi fick njuta av en radda fantastiska tifon på våra läktare. Som en hyllning till vår publik i allmänhet och den grönvita tifokonsten i synnerhet ägnar vi årets julkalender åt några av de tifon vi fått uppleva genom åren. Bakom den sextonde luckan hittar vi tifot från ännu ett derby.

Hammarby – Djurgården, 17 oktober 2016

Andreas L Eriksson / Bildbyrån

Inför matchen där Hammarby tog emot Djurgården 2016 färgades norra läktaren grön av mosaik. Tillsammans med det gröna visualiserades genom ett målgörande skott och den klassiska frasen “Våga skjuta, tufft att göra mål”. Ramsan har helt enkelt sitt ursprung i den frustration som kan sprida sig då avslutet aldrig kommer, men det här tydliga budskapet skulle i alla fall en av dagens grönvita spelare ta till sig.

Johanna Lundberg / Bildbyrån

Efter en vacker inramning sparkas matchen igång och det ska bara tröja tre minuter innan Djurgården tar ledningen och efter 32 minuter får de även göra 0-2. Men sedan händer något, bara två minuter efter Djurgårdens andra mål ökar tempot och efter ett några snabba passningar utanför straffområdet kommer Rômulo Cabral igenom försvaret och reducerar för Hammarby. Strax innan andra halvlek kommer även kvitteringen efter en lång frispark av Kennedy Bakircioglu som landar perfekt hos Arnór Smárason. I början av andra halvlek får Rômulo även göra ledningsmålet efter en djupledsboll, där han kyligt kan placera bollen mellan fötterna på Kenneth Høie. Efter 76 minuter får Rômulo även göra matchens fjärde mål, som skulle bli det sista, och bli en stor derbyhjälte efter att ha bidragit med hela tre mål när Hammarby lyckades vända 2-0 till 4-2.