toggle menu

Julkalendern – Lucka 18: Flaggtifot 2022

Av Tilde Ede, Publicerat för 1 år sedan.

Den grönvita supporterkulturen firade stora triumfer under årets säsong. Det blev nya publikrekord, och inte minst såg Tifogruppen till att vi fick njuta av en radda fantastiska tifon på våra läktare. Som en hyllning till vår publik i allmänhet och den grönvita tifokonsten i synnerhet ägnar vi årets julkalender åt några av de tifon vi fått uppleva genom åren. Bakom den artonde luckan hittar vi tifot från höstens hemmamatch mot Varberg, som ramades in av en otrolig flaggprakt.

 

Hammarby – Varberg, 10 oktober 2022

 

Kenta Jönsson / BILDBYRÅN

Inför måndagsmatchen mot Varberg anordnade Bajen Fans tillsammans med Tifogruppen en skaparverkstad på lördagen, en flaggmålardag där bara fantasin satte stopp. Hundratals i alla upptänkliga åldrar dök upp på Eriksdalsskolan för att stanna hela eller delar av dagen, och låta kreativiteten flöda bland tyg och färger. Flaggor i alla möjliga former och mönster skapades. Tifogruppen och Bajen Fans bistod med material och givetvis var uppmaningen att ta med sin kreation till arenan efter helgen. Flaggtraditionen, som så länge varit en del av Bajens läktarkultur uppmärksammades enormt och Tele2 Arena fick ta del av många, nya och unika fanor. 27 335 slöt upp under måndagsmatchen och aldrig har väl så många Hammarby-fanor – där klubben, en spelare, ett kompisgäng eller en ort hyllades – synts vaja på en och samma gång.

 

Rolle Rygin – Äldre flaggor från kval borta mot SSK (1982)

 

Återupplev dagen här!

 

 

Kenta Jönsson / BILDBYRÅN

 

På planen svarade Hammarby upp med säsongens tredje femetta, sedan man tidigare även besegrat GIF Sundsvall och Degerfors med samma speedwaysiffror. Darijan Bojanic blev tvåmålsskytt och Jeppe Andersen fastställde slutresultatet på tilläggstid.

 

Se sammandraget från 5-1 segern här: 

 

 

Hjälp Tifogruppen fortsätta sitt fantastiska arbete – bli månadsgivare.

Eller bidra genom – Swish: 123 662 5438 / Bankgiro: 154-2158.

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS