toggle menu

Julkalendern – Lucka 20: Söderort kommer alltid va' vårt

Av Redaktionen, Publicerat för 1 år sedan.

Den grönvita supporterkulturen firade stora triumfer under årets säsong. Det blev nya publikrekord, och inte minst såg Tifogruppen till att vi fick njuta av en radda fantastiska tifon på våra läktare. Som en hyllning till vår publik i allmänhet och den grönvita tifokonsten i synnerhet ägnar vi årets julkalender åt några av de tifon vi fått uppleva genom åren. Bakom den tjugonde luckan hittar vi Söderortstifot som inledde matchen mot Djurgården hösten 2022. 

 

Hammarby – Djurgården, 11 september 2022

 

 

Kenta Jönsson / Bildbyrån

 

Tifogruppen hade länge pratat om att bygga ett kollageliknande tifo som visade på bredden inom Hammarby, genom att få in alla söderorter och inte bara de som vanligtvis nämns. Idéen hade funnit i ett eller två år, designen sattes sedan under våren och arbetet med tifot tog fart under sommaren, som mest i augusti. Målningstiden för tifot var cirka två helger, vilket är det dubbla till tiden som brukar läggas ner. Det fanns aldrig en annan tanke än att göra ett kollage och att göra tifot mot Djurgården var även det ett solklart val, för att trycka lite extra på vilka som äger Söderort. Detaljrikedomen gjorde detta till ett av de mer omtyckta arrangemangen på senare år.

 

Henric Wauge

 

Själva derbymatchen slutade mållöst. Det var dom blårandiga mest betjänta av, inte bara sett till tabelläget utan även för att Hammarby inte fick revansch för 0-1-förlusten i vårmötet.

 

Se mer av tifot och sammandraget från matchen här: 

 

 

Hjälp Tifogruppen fortsätta sitt fantastiska arbete – bli månadsgivare.

Eller bidra genom – Swish: 123 662 5438 / Bankgiro: 154-2158.

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS