toggle menu

Janogy stannar i Bajen

Av Mattias Jansson, Publicerat för 1 år sedan.

Den 22 december 2020, för precis två år sedan alltså, presenterades landslagsanfallaren Madelen Janogy som Hammarby-spelare. Ingen dum rekrytering för en allsvensk nykomling – och efter två fina år på Södermalm står det nu klart att Madelen blir kvar i Bajen 2023, trots intresse från klubbar som velat locka henne åter ut på kontinenten.

 

– Förlängningen av hennes avtal har såklart varit viktig för klubben. Otroligt skönt att det nu är på plats! “Madde” är en av seriens bästa spelare och vi ser att hon fortfarande utvecklas. Vi tror starkt på att laget kommer fortsätta ta kliv, med hjälp av “Madde”, och bli ännu bättre 2023, säger Hammarby Fotbolls sportchef Johan Lager.

 

Första säsongen i Hammarby gav tio mål och fem målgivande passningar för succénykomlingen – och slutade med att Janogy röstades fram till Årets Bajenspelare. Redan försäsongsdebuten i grönvit skrud skvallrade om vad som komma skulle – Madelen behövde bara tolv minuter på sig för att nicka dit segermålet mot Djurgården. Västgötskans 2022 stördes tidvis av skadebesvär, men gav ändå elva allsvenska mål.

 

När det gäller landslagsspel har meritlistan under tiden med Hammarby IF som klubbadress fyllts på med ett OS-silver, och efter att bitvis ha varit utanför den blågula truppen har ”Madde” återtagit landslagsplatsen under hösten som gått. Siktet är såklart inställt på den kommande sommarens världsmästerskap – och på ytterligare offensiv leverans för Bajen under 2023 som det nya kontraktet sträcker sig över. Hittills har Janogy svarat för 25 baljor på 49 tävlingsmatcher i grönvit skrud.

 

– Jag kom hit för två år sedan, när Bajen precis hade gått upp i Allsvenskan, och den resan vi har gjort är fantastisk. Jag har själv utvecklats som spelare och klubben har tagit otroliga steg – och där känner jag att varken jag eller klubben är klar. Det finns mycket kvar och jag vill inte missa festen, säger Madelen Janogy i HTV-intervjun som du ser i sin helhet nedan. 

 

 

Foto: Bildbyrån

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS