toggle menu

Hammarby lånar Maika Hamano från Chelsea

Av Marcus Bolldén, Publicerat för 1 år sedan.

Hammarby är överens med Chelsea FC om ett låneavtal för det japanska anfallslöftet Maika Hamano. 18-åringen värvas av de regerande Women’s Super League-mästarna, men lånas i samma veva ut till Bajen under 2023.

 

– Vi följde Maika under sommarens U20-VM och fick upp ögonen lite extra för just henne då Pablo scoutade mästerskapet. Vi är väldigt glada att den här möjligheten dök upp då Maika är en fantastisk spelare som inte har några direkta svagheter egentligen. Vi tror hon kommer passa väldigt bra in med vårt sätt att se på fotboll och sedermera utvecklas som spelare, säger sportchef Johan Lager, som fortsätter:

 

– I takt med att Hammarby utvecklas som klubb och växer gör detta att vi kan rekrytera bättre spelare både inom Sverige och utomlands. Sedan vi tog hit Adelina och Jonna på ganska kort tid har vi börjat utveckla lite av en relation med Chelsea, som ser oss en trygg miljö för spelare att utvecklas i.

 

Osaka-födda Maika Hamano hade faktiskt tennis som första sport innan hon introducerades för fotbollen i årskurs tre av sin storebror. Sedan dess har det inte varit något snack. Hon började karriären i den lokala klubben Cerezo Osaka innan hennes första professionella kontrakt väntade i INAC Kobe Leonessa – som i fjol blev ligamästare i WE League.

 

 

– Förra säsongen var min första erfarenhet som professionell spelare och jag utvecklades väldigt mycket under min tid i INAC Kobe. Tidigare i min karriär hade jag spelat i princip varje match, men här fick jag mest agera som inhoppare, vilket lärde mig nya perspektiv inom fotbollen, säger Maika.

 

Under sommarens U20-VM stack Maika ut med både sitt spel och poängskörd när Japan tog sig hela vägen till final. Spanien skulle dock visa sig vara ett par nummer för stora och Japan fick nöja sig med silverplatsen. Med sina fyra mål och en framspelning var Hamano en av lagets bärande pjäser och belönades efteråt som mästerskapets mest värdefulla spelare och mottog även Silver Boot-priset för sin andraplats i skytteligan.

 

I höstas hann hon dessutom med att göra debut i A-landslaget med sitt inhopp i 2-0-segern över Nigeria i oktober.

 

 

– Jag kände mig välkommen från första stund av mina nya lagkamrater, som hade förberett lite japanska poplåtar i omklädningsrummet. Jag ser fram emot att få visa upp mitt sätt att spela och bidra till att vinna matcher – något jag hoppas bli ihågkommen för här i Hammarby, säger Maika i HTV-intervjun som kan ses i sin helhet här.

 

Maikas ryggtavla kommer prydas av tröja nummer 14.

 

Varmt välkommen till Hammarby, Maika!

 

Foto: G40 Studio

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS