toggle menu

Startelvan mot Häcken – Madelen Janogy med i truppen efter att överklagan bifölls

Av Redaktionen, Publicerat för 1 år sedan.

Så här ställer Hammarby upp i kvällens bortamöte med Häcken. Inför matchen står det klart att Riksidrottsnämnden klivit in och bifallit Hammarby Fotbolls överklagan gällande Madelen Janogys extra avstängning på två matcher från Disciplinnämnden. Således kan “Madde” delta i kväll och inleder från sidan. Avspark 19.00 på Bravida Arena och sändningsstart 18.30 på Viaplay och TV6.

 

1. Anna Tamminen

 

18. Alice Carlsson (k)
5. Simone Boye
2. Eva Nyström

 

7. Adelina Engman
10. Kyra Cooney-Cross
6. Julia Roddar
25. Jonna Andersson

 

20. Vilde Hasund
13. Matilda Vinberg
14. Maika Hamano

 

Ersättare:
29. Moa Edrud
3. Lotta Ökvist
4. Thea Sørbo
9. Madelen Janogy
17. Hanna Folkesson
21. Sara Kanutte
23. Emma Westin

 

Ellen Gibson har strukits ur matchtruppen.

 

Riksidrottsnämndens bedömning:

 

Enligt anmälan om bestraffning blev Madelen Janogy fasthållen av en motspelare när hon kontrollerade bollen, varpå domaren blåste frispark. Direkt efter signalen slog Madelen Janogy — enligt anmälan —till sin motspelare med öppen hand i bröstet. Domaren tilldelade Madelen Janogy rött kort för obehärskat beteende (grov utvisning).

 

Madelen Janogy har anfört att hon kände sig attackerad av motspelaren samt att hon inte slog till utan knuffade henne, vilket styrks av filmsekvenser av vilka framgår att Madelen Janogy knuffade sin motspelare med en hand i bröstet. Dessutom framgår att knuffen skedde i direkt anslutning till att Madelen Janogy blivit sparkad på benet och fasthållen av motspelaren. RIN anser därför att den anmälda förseelsen inte bör föranleda någon bestraffning utöver den automatiska avstängningen.

 

RIN beslutar att, med ändring av Disciplinnämndens beslut, lämna anmälan om bestraffning mot Madelen Janogy utan bifall.
RIN:s beslut får inte överklagas.

 

– Det känns såklart jättebra att Riksidrottsnämnden kom fram till det här beslutet och jag är väldigt glad för “Maddes” skull att hon redan i kväll kan få fokusera på att spela match igen, säger sportchef Johan Lager.

 

Dagens matchvärd: Köket och Gården

 

 

Beställ hem Bajenlådan från Köket och gården! Bra för dig och bra för Hammarby! Klicka hem den här. 

 

 

Foto: Henric Wauge

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS