VM: Sverige till kvartsfinal efter förlängning och straffar

Av Redaktionen, Publicerat för 1 år sedan.

Sverige vann åttondelsfinalen mot USA, efter mållöst på ordinarie tid fortsatte matchen i förlängning, men 0-0 förblev. En lång straffläggning följde och vid den sjunde straffen skulle till slut Lina Hurtig avgöra med en millimeters marginal. Efter dagens seger väntar nu kvartsfinal redan på fredag 11 augusti klockan 9.30 mot Maika Hamanos Japan. Jonna Andersson spelade hela matchen medan Madelen Janogy fick se åttondelen från bänken.

Åttondelsfinalen var jämn och till en början skapade inget av lagen någon riktigt klar målchans. Sverige var dock tillbakapressade under första halvlek och skapade inte mycket alls framåt. Motståndarlaget växte istället in i matchen, hade bland annat ett skott i ribban och en del farliga chanser som Zećira Mušović lyckades mota bort. USA var även närmast ledning i andra halvlek men även här stod Mušović för en jätteparad. Med 0-0 efter 90 minuter väntade förlängning, men resultatet förblev och straffar fick avgöra. Här drog Sverige det längsta strået efter sju slagna straffar där Lina Hurtigs avgörande straff granskades och dömdes till mål efter att precis gått över mållinjen.

Nu väntar kvartsfinal på fredag 9.30 mot Japan och Maika Hamano. Grattis och lycka till!