toggle menu

Betatest av ny hemsida

Av Redaktionen, Publicerat för 1 år sedan.

Stort tack för att du valt att testa och utvärdera Hammarby Fotbolls nya hemsida. Det finns ingen bättre lämpad för uppdraget än klubbens medlemmar och med hjälp av input från dig och alla andra grönvita entusiaster är vi säkra på att vi kommer att få en riktigt bra hemsida som Hammarby Fotbolls digitala ansikte utåt. 

 

Sedan våren 2022 har Hammarby Fotboll byggt en ny digital plattform som framför allt kommer att yttra sig i en ny hemsida för klubben. Processen har varit långt ifrån spikrak och en intern testning i våras visade på för många brister för att kunna ta sidan vidare till ett betatest, där en
ny utvecklingsperiod istället fick genomföras. Nu är denna period slutförd och det är därmed dags för medlemmar att äntligen få testa sidan. 

 

Hammarby Fotbolls befintliga hemsida har tjänat klubben väl, men har för länge sedan utdaterats gällande form, funktion och innehåll. Den nya hemsidan kommer inte bara vara en uppdaterad design som presenterar innehåll på ett mer smakfullt och inspirerande sätt, den kommer också att innehålla en del nya funktioner som ska gynna alla bajare, bland annat: 

 

Matchuppdateringar Live

För varje match som spelas av dam- och herrlaget kommer matchhändelser rapporteras i realtid, för att användare snabbt ska kunna få en bild av de viktigaste detaljerna: vem som gjort mål, vilka som fått kort och vilka byten som genomförts. Till detta flöde har även klubbens
redaktion möjlighet att fylla på med information och videoklipp, för att få en inspirerande tidslinje över matchen. Efter avslutad match ligger informationen kvar för den som vill gå tillbaka och uppdatera sig kring matchens utveckling i efterhand.

 

Spelarstatistik

Samtliga spelare i våra lag kommer att få en egen sida, där det kommer att finnas uppdaterad information och statistik. Till en början är statistiken något sparsmakad, men kommer efter hand att fyllas på med mer och mer automatiserade uppdateringar.

 

Mitt Hammarby

På den nya hemsidan kommer det att bli möjligt för alla användare att skapa ett användarkonto under det som kallas ”Mitt Hammarby”. Användarkontot skapas med hjälp av en tjänst från Svensk Elitfotboll som heter ”Fotbollskonto”, vilket kommer att bli tydligt i flödet när du skapar ditt konto. Väl inloggad kommer du att kunna koppla ditt medlemskap i Hammarby IF FF till kontot.

 

Instruktioner inför testet

Testet vi genomför kallas ”betatest”, vilket innebär att vi först låter intresserade medlemmar se, klicka runt på, använda och återkoppla kring den nya hemsidan innan vi helt och håller byter ut den gamla. Avsätt en tid där du i lugn och ro kan sätta dig framför en dator eller mobiltelefon för att gå igenom framtida hammarbyfotboll.se. Använd sedan verktyget “Feedbucket” som startas automatiskt när du kickat på testlänken för att ge återkoppling.

 

Vad vi vill ha återkoppling kring

Hittar du något som inte fungerar, länkar som leder till fel ställen, delar som är uppenbart felaktigt designade, text som är inkorrekt, flöden som inte fungerar som de ska eller andra felaktigheter utifrån vad sidan ämnar att göra i dagsläget – skriv en kommentar med verktyget och visa noggrant var felet uppstått.

 

Vad vi inte vill ha återkoppling kring

Du behöver inte lägga tid och kraft på att önska andra funktioner, tycka till om färgval, önska en annan struktur eller ha andra åsikter som går utanför vad sidan ämnar att göra i dagsläget. Vidareutveckling av hemsidan kommer att ske kontinuerligt EFTER att den första versionen är lanserad och då kommer vi att hitta nya processer för att ta in alla tankar och åsikter från medlemmar då.

 

Några förbehåll

Det finns delar som kan vara bra att känna till inför testet, delar som inte är helt färdiga än men som inte ska stå i vägen för att testa hemsidan i dagsläget.

 

Nyheter: Nyheterna på testsidan kommer inte att vara de senaste. Redaktionen har inte gått över till att arbeta på nya hemsidan än, vilket de kommer att göra när den riktiga övergången sker.

 

HTFF: Det är beslutat att HTFF ska få en egen hemsida. Det kommer fortfarande att vara Hammarby Fotboll som kommer att bevaka lagen, men plattformen kommer att vara separat. Så bli inte orolig över att inga HTFF-relaterade nyheter, lag och matcher syns på befintlig sida. HTFF-sidan kommer att färdigställas senare i år. Designmässigt kommer sidorna att likna varandra i stor utsträckning.

 

SSO: Tanken är att användningen av Fotbollskonto ska vara en så kallad ”Single Sign-On”-lösning. Det innebär att du som användare inte behöver logga in på AXS eller på Sportadmin i framtiden när du väl är inloggad på Mitt Hammarby. Det är några detaljer kvar att lösa tillsammans med Svensk Elitfotboll innan lösningen är helt klar och tills dess kan det tillkomma ett steg där inloggning efterfrågas.

 

Statistik: Statistikkällorna för OBOS Damallsvenskan, för Futsal och för ungdomslagen är inte lika sofistikerade som de för Allsvenskan. Damlagets matcher kommer därför inte innehålla riktigt lika mycket information som herrlagets. Vi arbetar för att detta förbättras i framtiden, det är inte i våra egna händer dock.

 

Lycka till med testet och återigen ett stort tack på förhand!

ANNONSER

Comments

comments