toggle menu

ANNONS

0-1-förlust i Vällingby

Av Mattias Jansson, Publicerat för 1 år sedan.

Hammarby föll med 0-1 i dagens tidiga träningsmatch mot BP. Med drygt en kvart spelad kunde Nikola Vasić göra enda målet, i en ganska sömnig tillställning. Närmast att utjämna var pausinbytte HTFF:aren Elias Mohammad, med sju minuter kvar av ordinarie tid, då han efter en soloräd tvingade Filip Sidklev till en vass räddning.

Till dagens lunchmöte med hyfsat ordinarie seriekollegan BP var Fredrik Hammar och Davor Blažević åter på Grimsta IP. Detsamma gällde Kristoffer Grauberg, den reslige HTFF-anfallaren som har ett förflutet på platsen såväl i rödsvart skrud som med Akropolis. Hammarby mönstrade en trebackslinje som Fredrik Hammar och Alper Demirol agerade sittande mittfältare framför, medan det längre fram i planen var väldigt gott om positionsförändringar bortsett från Graubergs roll som ”nia”.

Bajen hade ett par ansatser under första kvarten där man dock inte kom till avslutsläge. Istället var det därefter hemmalaget som tog ledningen, då Monir Jelassis långa bolltransport till höger och in centralt gav läge för Nikola Vasić, som väl ostört kunde placera dit 1-0. Efter ett längre anfall, då tre minuter passerat, var Anton Kralj nära en snabb replik. Vänsterbacken, mer ytter än något annat då HIF hade bollen, mötte Joel Nilssons högerinlägg med en volley i närmsta stolpen. Närmre kom inte Hammarby en utjämning innan paus. Snarare hade 2-0 inte varit ologiskt, för BP och för Vasić, som brände två praktlägen från nära håll.

Till andra halvlek tog Mads Fenger över Edvin Kurtulus kaptensbindel. Till vänster om sig fick han Marc Llinares, medan HTFF:s Elias Mohammad ersatte August Mikkelsen, och så småningom fick agera central anfallare. Inte heller efter paus var matchen särdeles intensiv eller tempostark, vilket det faktum att potentiella bollknattar ju befann sig i skolan också bidrog till.

Det blev irriterat på planen mot slutet av matchen. Missämjan började i 72:a minuten, då Nilsson var på väg in i straffområdet efter ett fint anfall, men gjordes omkull av Zeidane Inoussa utan att visslan ljöd. Halvannan minut senare drog duon däremot på sig domarens uppmärksamhet och varsin varning, efter en intern uppgörelse.

Med sju minuter kvar av ordinarie tid kom det vassaste kvitteringsläget. Eller kom och kom; Mohammad skapade det på egen hand, då han förde bollen från vänster till höger och avslutsläge från nära håll. Filip Sidklev stod för en stark räddning men returen borde nog ha stötts i nät av Fredrik Hammar, som fått återvända i spel då Marcus Rafferty trampat snett med stukning som följd. Mittfältaren kom dock fel till bollen och träffade desto mer av målvakten. Sammantaget var det här främst matchminuter i ben och inte mycket mer att beskåda – och frågan är när en A-lagsmatch med Bajens herrar senast bevistades av färre än det hundratal som tagit sig till Västerort denna tidiga torsdag.