1-0-vinst mot Stabæk i försäsongslägrets sista match

Av Redaktionen, Publicerat för 1 år sedan.

Den sista matchen för Marbellavistelsen slutade i vinst. Hammarby ställde denna match upp med en mer rutinerad elva mot nykomlingarna i Eliteserien: Stabæk. Första halvlek startade trögt för båda lagen som inte lyckades skapa något alls och där spelet avbröts ständigt för frisparkar. I början av andra halvlek med nykomlingen Tesfaldet Tekie på plats i Bajens mittlås styrde Hammarby spelet och lyckades komma till fler lägen. Tio minuter in i halvleken fick Hammarby en frispark nära den vänstra hörnflaggan som Nahir Besara knorrade dit. Norrmännen hade inga riktiga bud på kvittering så frisparksmålet blev matchens enda.

Under lördagen spelade Hammarby sin femte och sista match på försäsongslägret i Marbella. För motståndet stod Oslo-laget Stabæk som förra säsongen kom tvåa i OBOS-ligaen och därmed kvalificerades till norska högstaligan. I mål för norrmännen hittade vi ett bekant ansikte, den tidigare Norrköpings-målvakten Isak Pettersson.

Första halvleken var trögstartad, vinden var stark och under de första tjugo minuterna hade inget av lagen skapat några direkta chanser. Frisparkar däremot, det var det gott om åt båda håll. Stabæk var till en början de som tog kontroll över spelet och skapade anfall, men missriktade sina avslut och fick inget på mål. I den 25:e minuten mötte Joel Nilsson en retur efter en hörna utanför straffområdet, men som gick utanför. Några minuter senare klev Viktor Djukanovic fram och avlossade skott, som täcktes av en norsk back. Bollen landade sedan hos Shaquille Pinas som spelade tillbaka den till Djukanovic som avlossade skott igen, betydligt bättre riktat denna gång, och tvingade Isak Pettersson att sträcka ut och skicka bollen till hörna.

Nästa läge skulle Stabæk stå för när en djupledsboll rann igenom Bajens planhalva. Oliver Dovin gick ut för att stoppa anfallet men krockade med Mads Fenger, norrmännen blev dock stoppade av en hemsprungen Pinas som hindrade ledningsmålet.

I andra halvlek ersattes August Mikkelsen av nykomlingen Tesfaldet Tekie som tog plats på Bajens mittfält. Ganska snabbt in i matchens andra halva tog Hammarby kontroll över spelet. De grönvita spelarna hade laddat om i halvtid, för nu var det en helt annan match. Hammarby fick behålla mycket mer boll och fick även mer tid på sig. I den 55:e minuten skulle ledningsmålet komma efter att Nahir Besara knorrat in en frispark från den vänstra hörnflaggan. Den svenske målvakten hade visserligen lite trafik framför sig, men misslyckades med sin boxning.

Resterande minuter av matchen var det grönvitt som stod för de hetaste chanserna. Tio minuter efter 1-0 var Bajen nära en utökad ledning när Abdelrahman Saidi fick tag i bollen strax utanför det norska straffområdet, efter att Stabæks backlinje slarvat bort den, och fick till ett bra avslut men som gick strax utanför. Tio minuter senare slarvade norrmännen återigen i backlinjen och Bajen vann boll högt, Besaras skott gick då i stolpen till Saidi som fångade upp returen men där skottet gick utanför igen. I slutminuterna uppstod fler lägen, men där inget gav utdelning. Bajen fick nöja sig med en uddamålsseger i lägrets sista match.