toggle menu

ANNONS

Adrian von Heijne tillträder som teknisk chef

Av Mattias Jansson, Publicerat för 11 månader sedan.

Hammarby Fotboll har gjort klart med Adrian von Heijne som teknisk chef och han gjorde i dag sin första dag på jobbet.

– Hammarby är en förening med stolt historia och stor potential, vilket bäddar för en ljus framtid, säger han. 

 

26-årige Adrian von Heijne är bördig från Göteborg. Där var han målvakt i IFK:s akademi fram till dess att studierna tog överhanden då han var 17, och handskarna lades på hyllan. Fotbollen lämnade han däremot inte – tvärtom. Som 19-åring blev Adrian verksamhetsutvecklare hos Elitettan-klubben Hovås Billdal IF och då den civila utbildningen fordrade en flytt till Uppsala, så tog han kontakt med IK Sirius. Där var han inledningsvis verksam som tränare inom akademin.

 

Säsongen 2019 handlade arbetet om analys för A-laget och året därpå blev titeln chefsscout. Arbetet med den blåsvarta truppen som etablerade sig i Allsvenskan fortgick – och gav eko. Efter fem år i klubben, varav två och en halv säsong med huvudansvar för scouting och rekrytering, gick flyttlasset till danska ön Fyn och en anställning som just chefsscout i klassiska Odense Boldklub. von Heijne rekryterades av AIK-bekante Björn Wesström och fick i det sportsliga arbetet stifta bekantskap med huvudtränare Andreas Alm och inte minst Bjørn Paulsen.

 

Jobbet i OB skulle dock bli kortvarigt. Av sociala skäl behövde Adrian en flytt åter till Sverige och efter att han lämnat Superligaen började snart spekulationerna om att han var på Hammarbys radar – i samband med bygget av en ny sportslig organisation. Resten är välbekant – mångårige chefsscouten Mikael Hjelmberg tog över först som tillförordnad sportchef och sedan förra veckan utan ”tf” i titeln.

 

– Vi har haft ögonen på Adrian länge och följt hans karriär sedan tiden i Sirius. Han är ett framtidsnamn som besitter en otrolig kompetens. Adrian kommer att vara en viktig del i bygget av den nya sportsliga organisationen och vi är väldigt glada att han nu valt Hammarby som nästa steg i karriären, säger vd Richard von Yxkull om rekryteringen.

 

Som bekant försvinner titeln chefsscout i den stundande sportsliga organisationen för Hammarby Fotboll. En titel som med omdaningarna tillkommer är teknisk chef. Huvudsakligen kommer Adrian von Heijne att ingå i den sportsliga ledningsgruppen och leda den analytiska organisationen. Som teknisk chef ska efterlevnaden och utvecklingen av klubbens strategi säkerställas, och förstås kommer det också att handla en hel del om dataanalys och scouting. Titeln innebär också ett juridiskt ansvar, lämpligt nog i detta fall. Omvärldsbevakning och innovation är andra viktiga områden, som i likhet med allt nämnt innefattar klubbens båda representationslag samt HTFF och akademierna.

 

– Jag är otroligt taggad på att komma igång! Hammarby är en förening med stolt historia och stor potential, vilket bäddar för en ljus framtid. Engagemanget och passionen lyser igenom – på läktarna, i medlemsmöten, på kontoret och kring träningsplanen – och när vi samlar vår kraft åt samma håll, är potentialen gränslös, säger Adrian von Heijne. 

 

Varmt välkommen till Bajen, Adrian!

 

Foto: hammarbyfotboll.se

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS