toggle menu

Andersson och Janogy med i Sveriges VM-trupp

Av Redaktionen, Publicerat för 1 år sedan.

Den 23 juli sparkas världsmästerskapet i Australien och Nya Zeeland igång för blågult vidkommande och i dag presenterade förbundskapten Peter Gerhardsson sin trupp till turneringen. Bland de 23 uttagna spelarna finns två med Hammarby IF som klubbadress med: Jonna Andersson och Madelen Janogy. Stort grattis och lycka till!

 

 

Så som följer sade Gerhardsson på presskonferensen, då en fundering angående Matilda Vinberg förstås kom tidigt, då det öppnades för frågor.

 

– Det är en av flera spelare, naturligtvis, som är väldigt bra men som inte är med beroende på konkurrenssituationen på de här andra vi har valt. Och sen kan man inte säga att… Det är liksom spelare som konkurrerar med varandra, alltså två positioner på varje plats. Och ska jag vara tydlig kan man väl säga att spelar vi med en tio-position, så har vi liksom två spelare som… Kosovare Asllani är en som har spelat väldigt mycket i den positionen och sen gjorde Janogy det väldigt bra i en sån position mot Kina, kom in mot Tyskland; spelat där.

 

– Så att, det är ju två spelare som Matilda Vinberg, som vi också ser som en… kanske inte som en renodlad kantspelare heller, utan konkurrerande på en central position. Och vi har ytterligare i den här truppen, som skulle kunna spela i en sån position. Så det är en konkurrenssituation, men Matilda Vinberg är en av många spelare som är tillräckligt bra, men vår bedömning är att de här är lite bättre.

 

 

Ihop med tidigare Bajen-mittfältaren Filippa Angeldahl tog Jonna Andersson plats på podiet efter presentationen, för att besvara frågor från pressuppbådet. Här är Jonnas surr.

 

Om den allsvenska nivån då åtta spelare från inhemska klubbar är med:
– Otroligt roligt att komma hem och komma till en storklubb som har tagit kliv under den korta tiden jag har varit där, och jag tycker att Damallsvenskan också tar kliv; lagen ute i Europa växer och blir större och starkare, så det är klart att det är svårt att hänga på. Men jag tycker ändå att Damallsvenskan tar kliv och jag tycker att den har blivit bättre, och ser nu på tabellen att det är jämnare och fler lag som fajtas i toppen. Så jag tycker att det går framåt, och förhoppningsvis så fortsätter det i den riktningen.

 

Om att ställas mot landslag med olika spelstilar i gruppspelet då Sydafrika, Argentina och Italien väntar:
– Jag tycker det är lite häftigt, att få gå in i ett mästerskap med lite olika typer av spel som vi kommer få möta, så jag ser fram emot det och tycker det ska bli häftigt att kanske se hur vi ska ställa upp mot de olika typerna av spel. Det ser jag bara fram emot.

 

 

På länken ovan hittar du även hela Sveriges VM-trupp.

 

 

Foto: Mattias Saaranen

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS